Notebook pili yapma

Bütçe
80-100 tl

goldmobile

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, notebokumun pili bitmiş. Artık şarj dahi olmuyordu.

resim_2021-03-20_142200.png

Pil kutusunun üzerinde 4200 mAh kapasiteli yazıyordu. Pili söktüm, içinde 3.7 Volt 6 adet 1865 pili vardı.

resim_2021-03-20_142305.png

Ama üzerlerinde pil kapasitesi yazmıyordu. 4200'ü 6'ya böldüğümde 700 mAh çıkıyor. Ben de internetten 6 adet 1500, yani 9000 mAh kapasiteli pil sipariş verip yaptırdım.

resim_2021-03-20_142415.png

Çalıştı ama eski pil yeni aldığımda 2,3 giderken bu pil çabuk doluyor. Ve bir saat bile gitmiyor. Herhalde aldığım piller ucuzdu, zamanı geçmiş olmalıydı diye düşünüyorum.

Şimdi tekrar pil alıp yapmayı düşünüyorum, bu durumda hazır batarya mı alsam yoksa pil alıp kendim mi yapsam? Benim istediğim kapasitesi büyük olsun, fazla gitsin ve fiyat olarak da uygun olsun. Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var ama ben pille hiç uğraşmadım şarjda kullanıyorum. Bir de batarya takılı değil. Takılı olunca performans düşüyor. Benim de aklıma 1 ara senin yaptığın geldi ama tanıdık bilgisayarcılar bana yenisini almamı önerdi. Sende bence yenisini almalısın.

Samsung pillerin yerine kalitesiz pil takmışsınız. 3 kuruşa 5 köfte satılmıyor, kalite istiyorsanız bataryanızdan çıkan pillerin aynısından ya da kaliteli başka bir denginden alacaksınız.
Merhaba, notebokumun pili bitmiş. Artık şarj dahi olmuyordu.

Eki Görüntüle 931365

Pil kutusunun üzerinde 4200 mAh kapasiteli yazıyordu. Pili söktüm, içinde 3.7 Volt 6 adet 1865 pili vardı.

Eki Görüntüle 931366

Ama üzerlerinde pil kapasitesi yazmıyordu. 4200'ü 6'ya böldüğümde 700 mAh çıkıyor. Ben de internetten 6 adet 1500, yani 9000 mAh kapasiteli pil sipariş verip yaptırdım.

Eki Görüntüle 931367

Çalıştı ama eski pil yeni aldığımda 2,3 giderken bu pil çabuk doluyor. Ve bir saat bile gitmiyor. Herhalde aldığım piller ucuzdu, zamanı geçmiş olmalıydı diye düşünüyorum.

Şimdi tekrar pil alıp yapmayı düşünüyorum, bu durumda hazır batarya mı alsam yoksa pil alıp kendim mi yapsam? Benim istediğim kapasitesi büyük olsun, fazla gitsin ve fiyat olarak da uygun olsun. Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum, önerilerinizi bekliyorum.
Bu arada satın aldığınız piller, orjinal pillerinizin yarı kapasitesinde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı