Notebook Soğutucuya Şarj Adaptörü ile Güç Vermek Zararlı mı?

Elimdeki soğutucuyu laptopa bağlamak belki zararlı olabilir diye yaklaşık olarak 7 aydır bir telefon şarj adaptörü ile soğutucuyu çalıştırıyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı olmadı ama birisi bana öyle yaparsan soğutucun patlar deyince içime bir korku düştü ve bu konunun uzmanlarına danışayım dedim. Esasında daha önce iyi bir bilgisayarcı ile konuştuğumda elimde 2.0A'lik şarj adaptörünü ile soğutucuyu kullanmamın hiçbir sakıncası olmadığını söylemişti ama soğutucunun patlaması cidden çok korkunç bir şey. İnanılmaz korktum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanabilirsiniz hocam. Zararı olmaz.

Adaptör ile beslenen soğutucular daha iyidir diğer türlü gücü USB üzerinden doğal olarak bilgisayarın bataryasından alacaksın.
Sen şu anda doğrusunu yapıyorsun.
Soğutucu USB kablosu çift taraflı USB giriş. Birini adaptöre bağlıyorum diğerini soğutucuya. Öyle çalışıyor ve böylece soğutucu notebook'tan gücü çekmiyor. Soğutucunun patlaması olayını ilk defa duydum tüylerim ürperdi ama şimdi rahatladım, sağolun.

Bu uygulama doğru olanıdır aslında. Verilen akımla alınan akım aynıdır. Yani tüketen cisim ne kadar tüketiyorsa veren cisim de ona o kadar verecektir.

Bilgisayar girişlerinin bunlarla doldurulması bir süre sonra elinizi bağlar duruma getirecektir.

Soğutucu USB kablosu çift taraflı USB giriş. Birini adaptöre bağlıyorum diğerini soğutucuya. Öyle çalışıyor ve böylece soğutucu Notebook'tan gücü çekmiyor. Soğutucunun patlaması olayını ilk defa duydum tüylerim ürperdi ama şimdi rahatladım, sağ olun.

Çift taraflı USB'nin diğerini bilgisayara takmana gerek yok.
Çift USB koymaları tamamen USB'den beslersen tek USB'nin amperi yetmez o yüzden
Bir USB 500 ma güç verebilirken sen 2'a adaptör ile besliyorsun.

Bu uygulama doğru olanıdır aslında. Verilen akımla alınan akım aynıdır. Yani tüketen cisim ne kadar tüketiyorsa veren cisim de ona o kadar verecektir.

Bilgisayar girişlerinin bunlarla doldurulması bir süre sonra elinizi bağlar duruma getirecektir.
Ben de böyle düşündüm bugün patlama olayını duydum. Diyorum ki, soğutucuyu bilgisayara bağlasan türlü sıkıntı, e şimdi adaptöre bağlasan böyle olur diyorlar ben ne yapacağım diye bir korkmuştum da şimdi halloldu sağ olun.
Anlamadım.
Çift taraflı USB'nin birini bilgisayara takmıyorum ki zaten.

Ben de böyle düşündüm bugün patlama olayını duydum. Diyorum ki, soğutucuyu bilgisayara bağlasan türlü sıkıntı, e şimdi adaptöre bağlasan böyle olur diyorlar ben ne yapacağım diye bir korkmuştum da şimdi halloldu sağ olun.

Anlamadım.

Çift taraflı USB'nin birini bilgisayara takmıyorum ki zaten.
Bir soğutucun patlaması ile gök yüzünden asit yağması aynı yüzdeselini taşırlar. Bu yüzden kafanıza takmayın siz. Gönül rahatlığı ile kullanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı