Çözüldü Notebook temizlik sonrası boşta 90 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Solo Synnz

Hectopat
İyi akşamlar hocalarım. Bilgisayarım yükte 80 dereceden aşağı inmiyordu, bilgisayarın içini açtım fanlarının ızgaralarını temizledim, fanları yağladım, termal bakımlarını yaptım, bilgisayarı açtım ve boşta 90 derece gösteriyor. Oyuna girdim sürekli FPS düşmesi yiyorum. Ne yapmalıyım?

Çözüm

Termal macunu çipin aynasına oranla nohutun yarısı kadar tekrar koyun. Şunu düşünerek söylüyorum muhtemelen termal macunu az sürdünüz bu yüzden o turuncu bakır bloğa temas etmiyor. Bunun aracılığıyla da sıcaklık iletimi olmuyor. Ya da çivileri tam olarak sıkmadınız sayılar varsa o sırayla sıkmanız gerekir. Örneğin; benim bakır blokta 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 diye sıralar var bu sırayı yapmadığım zaman sıcaklık çıldırıyordu ve ayrıca yaydırarak sürünce de termal padler yükseklik yapıyor ve akabinde arada boşluk kalıyor, soğumuyordu. Tekrar denedim ve sıcaklıklar düştü.

Fan'ı tam takamamış olablir misin?

Termal macunu nasıl sürdünüz ve ayrıca fanınız çalışıyor mu?

Fanı düzgün takmamışsınızdır, kablosu çıkmıştır, termal macunu az/fazla sürmüşsünüzdür, heatsinki yeterince oturtamamışsınızdır vs vs.

Fanı düzgün takmamışsınızdır, kablosu çıkmıştır, termal macunu az/fazla sürmüşsünüzdür, heatsinki yeterince oturtamamışsınızdır vs vs.

Hocam her şeyi eskiden nasıl yapıyorsam aynı şekilde yaptım eskiden böyle bir sorun olmamıştı tamamen macun miktarına kadar az çok eminim.

Termal macunu nasıl sürdünüz ve ayrıca fanınız çalışıyor mu?

İkisi de gayet düzgün çalışıyor hocam fandan gelen garip hararet sesi vardı o da yok oldu gayet iyi çalışıyorlar.

Kapağı çıkart iç kısmın fotoğrafını çek ve buraya at. Macun kısmı detaylı çıksın.

Telefonum anlık yanımda değil olunca atarım.

Termal macunu çipin aynasına oranla nohutun yarısı kadar tekrar koyun. Şunu düşünerek söylüyorum muhtemelen termal macunu az sürdünüz bu yüzden o turuncu bakır bloğa temas etmiyor. Bunun aracılığıyla da sıcaklık iletimi olmuyor. Ya da çivileri tam olarak sıkmadınız sayılar varsa o sırayla sıkmanız gerekir. Örneğin; benim bakır blokta 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 diye sıralar var bu sırayı yapmadığım zaman sıcaklık çıldırıyordu ve ayrıca yaydırarak sürünce de termal padler yükseklik yapıyor ve akabinde arada boşluk kalıyor, soğumuyordu. Tekrar denedim ve sıcaklıklar düştü.

Çözüm

Hocam aynen dediğiniz gibi yaptım inanın hiçbir şey değişmedi şunu yazarken bile drop yiyorum.

Güncelleme: Hocam gerçekten çok teşekkür ederim anlık 39 derece sorunum çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…