Notebook'a RAM eklemek

Delimafya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Şuan çalıştığım bilgisayarıma bir RAM eklemek istiyorum. Bunun için Laptop RAM Takma Rehberini izledim ama şundan emin olamadım. DDR3 tipi bir RAM'e sahibim(800MHz). Recep Bey'in o zaman söylediği gibi ikiyle mi çarpmalıyım bu değeri? Yoksa zaten DDR3 olduğu için gene 800MHz alıp takmalıyım? Ayriyeten bilgisayarımın ram'i 4GB ben 8GB eklemek istiyorum. Bu çalışma biçiminde bir sıkıntı olur mu? Son olarak şundan dolayı bu ram'i istiyorum, bilgisayar boştayken bile %50, %60'ını kullanıyor(Chrome açık olduğu için şu an %80, %90'a dayanmış durumda.). Buyurun aşağıda benim ram bilgilerim ve bilgisayarın kullandığı değerler:
391641
391642
391643

Düzgün bir bilgisayar tamiri vs. yapan yer biliyorsan götür. Arkadaşım 8 gb ddr3 ram 100 TL'ye halletti. Ram takviyesinde cl değeri vs. gibi etkenler önemli fakat eğer çok bilgin yoksa kendin takmanı tavsiye etmem. Arkadaşıma 2. el rami takmışlardı sende öyle yaptırırsan maks. 100 TL'ye halledersin. Bu arada onun laptopta da 4 gb ram vardı.

Düzgün bir bilgisayar tamiri vs. yapan yer biliyorsan götür. Arkadaşım 8 gb ddr3 ram 100 TL'ye halletti. Ram takviyesinde cl değeri vs. gibi etkenler önemli fakat eğer çok bilgin yoksa kendin takmanı tavsiye etmem. Arkadaşıma 2. el rami takmışlardı sende öyle yaptırırsan maks. 100 TL'ye halledersin. Bu arada onun laptopta da 4 gb ram vardı.
Bir servis takınca ekstra 50-70 TL civarı ek para istiyor. Ondan dolayı çok yanaşmak istemiyorum. RAM ile pahalı olur diye düşünüyorum. Ayriyeten nedense 2. el ürünlere çok yaklaşmak istemeyen biriyim ama aklımda bulunduracağım. Teşekkür ederim. Aklımdaki model de bu:

Dosya Ekleri

• RAM.png
    RAM.png
    45,1 KB · Görüntüleme: 49
Çok basit bilgisayarın kapağını sök ve ramı çıkar. [ Çook basit bir işlem ] Bilgisayarcıya götür aynısından al gel tak ya da bilgisayarın desteklediği yeni bir ram al.

Ankara'da bildiğiniz, önerebileceğiniz bir yer var mı?
4 değilde, 8 olursa o zaman mükemmel olur diye düşünüyorum.(4+8 şeklinde)
Bilgisayarınız en fazla ne kadar RAM destekliyor? Marka model nedir?

Bilgisayarınız en fazla ne kadar RAM destekliyor? Marka model nedir?
Lenovo Ideapad 100-15IBD
1 slotu dolu 1 slotu boş gözüküyor
Çok basit bilgisayarın kapağını sök ve ramı çıkar. [ Çook basit bir işlem ] Bilgisayarcıya götür aynısından al gel tak ya da bilgisayarın desteklediği yeni bir ram al.
Lenovolarda biraz karışık ama sökülür o sıkıntı değil. Sadece 8 GB bir RAM daha eklemek istiyorum.
Acaba RAM önerebilecek var mı?
Bunu almayı düşünüyorum uyar mı acaba? Şimdiden teşekkürler.
391846

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı