Notebook'da Intel Core 10.nesil mi yoksa Ryzen mi?

Fatih Aksoy.8152

Femtopat
Merhabalar arkadaşlar,
Özel bir şirkette denetim uzmanı olarak görev alıyorum. Dolayısıyla çok sık seyahat ediyorum. İşim gereği özellikle yüklü Excel ve PowerPoint dosyaları ile çalışmaktayım. Ekli dosyalarla mail gönderip alma işlemim de çok, seyahat ettiğim anlarda ve boş zamanlarımda da, güncel ve sağlam oyunlar ile vakit geçirmeyi planlıyorum. Bu nedenle güçlü, sağlam bir notebook almayı planlıyorum. Tavsiye üzerine en sağlam kaynağın bu forum olduğu bilgisini aldım. Sizden ricam özellikle işlemci tarafında hangi markaya yönelmeliyim. Notebook markası birinci önceliğim değil, işlemci ve hız ön planda ve tabii ki, hafıza. Yardım ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel Core Mobil 10.Nesil ile 9.Nesil arasında fark olarak termal başarım, overclock ve RAM hızı var. AMD Ryzen Mobil 3.Nesil ile 4.Nesil arasında çok ciddi fark var. Fakat Türkiye' de AMD Ryzen 4000 serisinde Asus TUF Gaming A15 var. MSI Bravo çıkacak ama içinde AMD Radeon mobil ekran kartı var. Perfonmansı güzel değil. Acer Nitro 5 2020 çıkacak. Eğer soğutması iyiyse o modelin AMD Ryzen 4000 serisi çıkarsa alınır ama şu anlık alınmaz. 10.Nesil Intel Core mobil işlemcili Asus ROG Strix G15/17 G512L/G712L muhtemelen Temmuz ortası veya Ağustos' da piyasaya çıkacak. Lenovo Legion, Omen by HP, HP Pavilion Power ve GameGaraj hakkında bilgim yok. Şu anlık bence Intel Core mobil 10.Nesil işlemcili gamer laptoplar alınmalı.

Merhabalar arkadaşlar,
Özel bir şirkette denetim uzmanı olarak görev alıyorum. Dolayısıyla çok sık seyahat ediyorum. İşim gereği özellikle yüklü Excel ve PowerPoint dosyaları ile çalışmaktayım. Ekli dosyalarla mail gönderip alma işlemim de çok, seyahat ettiğim anlarda ve boş zamanlarımda da, güncel ve sağlam oyunlar ile vakit geçirmeyi planlıyorum. Bu nedenle güçlü, sağlam bir notebook almayı planlıyorum. Tavsiye üzerine en sağlam kaynağın bu forum olduğu bilgisini aldım. Sizden ricam özellikle işlemci tarafında hangi markaya yönelmeliyim. Notebook markası birinci önceliğim değil, işlemci ve hız ön planda ve tabii ki, hafıza. Yardım ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sistemi APU olarak kullanacaksan yani harici bir ekran kartına sahip olmayan bir laptop alacaksan R5 3500U gibi modeller ile Ryzen çok daha başarılı. Ekran kartlı ve çok güçlü bir cihaz lazımsa da R7 4800H gibi işlemciler yine Intel rakibinden daha iyi.

Bence Ryzen tarafındaki tek ve en büyük sorun bence marka desteği. Şu aşırı güçlü dediğim 4800H işlemciye bile en fazla RTX 2060 takmışlar. Daha üst grafik kartlarında mecburen Intel alacaksın. Bir de ısı sorunu var. İşlemciler genelde Intel rakiplerinden çok daha az ısınırken üreticilerin vasat soğutma tasarımları ile İntel gibi 90 dereceleri görüyorlar. Bunları yapmayan bir model bulursanız Ryzen der geçerim.

Bir de ek olarak 3. nesilde R5 3550H ve R7 3750H fiyatlarına göre kötü işlemciler. Bu ikisini hiçbir şekilde tercih etmeyin.

Adam sık seyahat ediyorum Excel PowerPoint çalışıyorum diyor siz adama gamer PC öneriyorsunuz.
MSI prestige serisi PC lere bakabilirsiniz. intel 10. nesil hertürlü işinizi görecektir.

Son düzenleme:
Adam sık seyahat ediyorum Excel PowerPoint çalışıyorum diyor siz adama gamer PC öneriyorsunuz.
MSI prestige serisi PC lere bakabilirsiniz. intel 10. nesil hertürlü işinizi görecektir
Bütçeniz çok yüksek değilme Huawei matebook var ona bakabilirsiniz kolay taşınabilir şarzı uzun gider ve bahsettiğiniz işleri kolaylıkla yapabilirsiniz
Aynı adam sağlam oyunlar oynayacağım ve güçlü bir cihaz almak istiyorum da diyor. Bence gamer PC de önerilebilir.

Aynı adam sağlam oyunlar oynayacağım ve güçlü bir cihaz almak istiyorum da diyor. Bence gamer PC'de önerilebilir.

Doğru o zaman bu adama hem hafif hem güçlü bir cihaz lazım NVIDIA GTX 1650 işini görürse Monster'ın iş bilgisayarlarına bakabilirsin hem taşınabilir hem güçlü cihaz.
Çok güçlü cihazın soğutmasıda zor olacağından ağır bir cihaz olacaktır,Aynı zamanda bataryasıda çok fazla gitmeyecektir.

Son düzenleme:
Güçlü oyunlar oynayacağım diyor ve U serisi işlemci öneriliyor :).
Adamin yazdiklarini tekrar okumanizi istiyorum.... Ayrica bu ekran karti oyun ara sira oynayanlar icin uygun onuda hatirlatmak isterim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güçlü oyunlar oynayacağım diyor ve U serisi işlemci öneriliyor :).
Ayrica adam 10. nesil intel ya da Ryzen 4. nesil islemci mi diye soru sormus sizin dediginiz GTX1650 li notebooklar 9. nesil intel islemcili ya da AMD Ryzen 3. nesil.

Son düzenleme:
Adamin yazdiklarini tekrar okumanizi istiyorum.... Ayrica bu ekran karti oyun ara sira oynayanlar icin uygun onuda hatirlatmak isterim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrica adam 10. nesil intel ya da Ryzen 4. nesil islemci mi diye soru sormus sizin dediginiz GTX1650 li notebooklar 9. nesil intel islemcili ya da AMD Ryzen 3. nesil.

Asus TUF Gaming A15 FA506 ve MSI AMD Ryzen 4000 serisi kullanıyor. Asus ROG Strix G15/17 ise Intel Core mobil 10.Nesil ve en az GTX 1650Ti kullanıyor ;). Acer Nitro 5 2020 sürümde Intel Core 10.Nesil kullanlıyor.

Laptop konusunda da i5-10300H+GTX 1650R/Ti ve 500/512GB SSD veya 1TB+256GB yeterli olacaktır.
Şu anlık Intel Core 10.Nesil öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı