Notebookta FPS Düşüyor ve Dalgalanıyor

Skytug

Hectopat
Arkadaşlar, 4 yıllık laptopım son 1 aydır aşırı yavaşladı. Daha öncesinde herhangi bir sıkıntı yoktu. Aldığımdan beridir içinde bulunan hard disk ile kullanıyorum. CS:GO'da sabit 60-70 FPS alırken şimdilerde FPS düşüşü ve dalgalanması yaşıyorum. FPS bir anda 100'lere çıkıyor, daha sonra 30'lara düşüyor. Ortalama olarak 40-50 FPS veriyor. Oyun oynatmıyor yani. Bilgisayar fan temizliği ve termal macun işlemini daha yeni yaptım belki düzelir diye fakat bir etkisi olmadı. Bu sorunun nedeni nedir? Ne yaparsam düzelir? SSD takar isem bu düşüşten ve dalgalanmadan kurtulur muyum? SSD'nin FPS ile bir alakası var mıdır?

Arkadaşlar, 4 yıllık laptopım son 1 aydır aşırı yavaşladı. Daha öncesinde herhangi bir sıkıntı yoktu. Aldığımdan beridir içinde bulunan hard disk ile kullanıyorum. CS:GO'da sabit 60-70 FPS alırken şimdilerde FPS düşüşü ve dalgalanması yaşıyorum. FPS bir anda 100'lere çıkıyor, daha sonra 30'lara düşüyor. Ortalama olarak 40-50 FPS veriyor. Oyun oynatmıyor yani. Bilgisayar fan temizliği ve termal macun işlemini daha yeni yaptım belki düzelir diye fakat bir etkisi olmadı. Bu sorunun nedeni nedir? Ne yaparsam düzelir? SSD takar isem bu düşüşten ve dalgalanmadan kurtulur muyum? SSD'nin FPS ile bir alakası var mıdır?

SSD FPS etkilemez, etkilerse 2-3 oynama olur. SSD bilgisayarın açılış hızını ve oyunlardaki yükleme sürelerini hızlandırır.

Özellikler? SSD ile FPS artışı yaşamazsınız ama mapin yüklenmesinde önemli rol oynar.
Pek iyi bir laptop değil ama tek bir oyun oynuyorum zaten CS:GO 'yu 60fps+ açsa yeter.
Sistem özellikleri:
- 8gb ram
- nvidia 920MX ekran kartı
- 1tb hdd
- intel i5 7200-u cpu
SSD nin oyunun yüklenmesiyle bir alakası vardır kardeşim çok az etkiler yani sen laptopun içindeki sistemi yaz bakarız
Pek iyi bir laptop değil ama tek bir oyun oynuyorum zaten CS:GO 'yu 60fps+ açsa yeter.
Sistem özellikleri:
- 8gb ram
- nvidia 920MX ekran kartı
- 1tb hdd
- intel i5 7200-u cpu

Dosya Ekleri

• resim_2021-02-04_160625.png
    resim_2021-02-04_160625.png
    51,2 KB · Görüntüleme: 46
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı