Notebookun bataryası ölmüş, ne yapabilirim?

301230

Decipat
Yer
???
1587329314542.png

Gördüğünüz gibi, batarya'nın %68.2'si aşınmış, sadece %32.8'lik kısmı yaşıyor. Bataryam, notebook'a gömülü, tak-çıkar değil yani. Sizce ne yaparsam sağlığı yükselir? Hiç oyun oynamaz, Windows'tan en düşük güç modunda Windows'u kullanır ya da çok hafif oyunlar oynarsam, bataryanın sağlığı %100 olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 540590

Gördüğünüz gibi, Batarya'nın %68.2'si aşınmış, sadece %32.8'lik kısmı yaşıyor. Bataryam, Notebook'a gömülü, tak-çıkar değil yani. Sizce ne yaparsam sağlığı yükselir? Hiç oyun oynamaz, Windows'tan en düşük güç modunda Windows'u kullanır ya da çok hafif oyunlar oynarsam, bataryanın sağlığı %100 olur mu?

Pek sanmıyorum. Batarya değişimi garanti çözüm.

Bu saatten sonra kullanım alışkanlıklarını değiştirerek pil sağlığını arttıramazsın en başından dikkatli kullanman gerekiyor. Bence bir laptop'ta en önemli şey pil ömrüdür. 2,5 yılı aşkın bir süredir laptop'ı hergün 5-6 saat civarı kullanıyorum doldur boşaltlara dikkat ederek %9 gibi bir kayıpla kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı