Notebook'un şarj ışığı kırmızı-yeşil yanıp sönüyor

Linuenth

Hectopat
Daha fazla  
Konuyu tam olarak nereye açmam gerektiğine karar veremedim. Yanlış yere açtıysam eğer kusura bakmayın.

Başlıkta da belirttiğim gibi şarj ışığı yanıp sönüyor. Ayrıca pilim prize takılı olduğunda dolmuyor. Yeni nesillerin pil belli bir seviyeye geldikten sonra dolumu kestiklerini biliyorum ancak şarjdan çıkardığımda pil göstergesi %97'de takılıyor ve kalan şarj 3 saat 42 dakika olarak sabit kalıyor. Bir yarım saat kadar şarja takmadan kullandım ama bir değişme olmadı. İnternette pilin ömrünün dolmuş olabileceği söylendi ama bilgisayarı alalı daha yeni 4 ay oldu. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryayı çıkartıp güç düğmesini 15 sn basılı tut, sonra takıp tekrar dene.

Olmaz ise:

Makinayı kapat.
Fişi çek.
Pili çıkart.
Fişi tak.(pili takma)
Makinayı aç.
Device managerdan battery (pil) altındaki tüm microsoftlu girişleri kaldır. (korkma sistem açılırken otomatik yükleniyor)
Makinayı kapat.
Fişi çıkart.
Pili tak.
Fişi tak.
Makinayı çalıştır.

Olmaz ise şunu da deneyebilirsin: HP Dizüstü Bilgisayarlar - Dizüstü Bilgisayar Pilini Kalibre Etme (Windows Vista) | HP® Destek

Merhabalar. Bilgisayarım asus n550jk. ne yazık ki pili çıkartma şansım yok.
Ancak sanıyorum sorunu hallettim.
Pili tamamen boşalttım, bir süre öyle beklettim ve tekrar kapalı olarak bir süre şarjda tuttum. Pil şu an sıkıntı çıkartmadan şarj oluyor ve şarj göstergesi de tek renkte sabitlendi.
Yine de cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
Daha sonra aynı sorunu yaşayanlar için gerekli olursa diye yazayım. Pili tamamen boşaltmak için öncelikle fazla güç gerektiren 1-2 oyunu aynı anda açtım. Daha sonra kalanı da boşaltmak için kullanmadığım bir telefonu usb ile şarj olması için bilgisayara bağladım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı