Notepad++ ile kod nasıl çalıştırılır?

ahmetmuhsin

Picopat
2. görselde gösterdiğim şekilde bir pencere açıp oradan kodumu çalıştırabilmek için ne yapmam gerekiyor? Lazım mı bilmiyorum ama Python ve C++ için.

Dosya Ekleri

• notepad.PNG
    notepad.PNG
    37 KB · Görüntüleme: 338
  • pycharm.PNG
    pycharm.PNG
    65,8 KB · Görüntüleme: 292
2. görselde gösterdiğim şekilde bir pencere açıp oradan kodumu çalıştırabilmek için ne yapmam gerekiyor? Lazım mı bilmiyorum ama Python ve C++ için.

Notepad++ sadece bir metin düzenleyicisidir, bir IDE değildir. Yani kodları derleyemez ve yorumlayamaz. C++ için IDE olarak Visual Studio ya da CodeLite önerebilirim.

En üst menüde çalıştır kısmı var. Oradan kodu çalıştırabilirsiniz.

Hocam CMD üzerinden çalıştırıyor ancak kod çalıştığı gibi kapanıyor o yüzden sabit bir terminale ihtiyacım vardı. Ama arkadaş aşağıda belirtmiş zaten. Yine de teşekkür ederim.

Notepad++ sadece bir metin düzenleyicisidir, bir IDE değildir. Yani kodları derleyemez ve yorumlayamaz. C++ için IDE olarak Visual Studio'ya da codelite önerebilirim.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Sistem düşük olduğu için notepad++ geçecektim o yüzden sordum. Yine de öğrenmiş oldum. Kodları derleyip yorumlayabilecek bir IDE mi aramam gerekiyor yani doğru mu anlamışım hocam?

Thonny 4.1.4 sürümünü yükledim sadece Python içinmiş ama belki işinize yarayabilir gayet sade ve hızlı çalışıyor. Ayrıca Türkçe desteği de var(beta)
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı