Katılımsız kod nasıl çalıştırılır?

@Lejant
Kurulum medyasi bulunamadi.
Press any key to continue. Hata verdi.

Dediğim gibi işte;

CDROM değişkeni tanımlanmazsa %CDROM% ile yapılan tüm işlemler başarısız olur. "Erişim Engellendi" hatası görmen normal bu durumda.

Kod install.win dosyası arıyor ve bulamıyor. Seninki büyük ihtimalle install.esd şeklinde sanırım. Veya sources klasörünü görmüyor olabilir.

Kod:
@echo off

FOR %%i IN (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) DO (
    IF EXIST %%i:\sources\install.wim SET CDROM=%%i:
    IF EXIST %%i:\sources\install.esd SET CDROM=%%i:
)

IF NOT DEFINED CDROM (
    ECHO Kurulum medyasi bulunamadi.
    PAUSE
    EXIT
)

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Programlar Yukleniyor" /f

REG ADD %KEY%\001 /VE /D "7-Zip 16.01 Final" /f
REG ADD %KEY%\001 /V 1 /D "%CDROM%\Programlar\7-Zip.16.01.Final_(x86_x64)__by.nous.exe" /f

Bir daha dener misin? Yönetici olarak çalıştır!

@enginbey8108 sorun çözüldü mü?

Son düzenleme:
@Lejant yok ustam sen de denesen kodu bana haber etsen.

İstesemde deneyemem ki? Kod çalışıyor. Ancak kod, herhangi bir sürücüde \sources\install.wim dosyasını bulamadığı için %CDROM% değişkenini tanımlayamıyor.

Bir önceki kod çıkışı fark ettiysen;

Kurulum medyasi bulunamadi.
Press any key to continue.

Kod içerisinde;

Kod:
IF NOT DEFINED CDROM (
    ECHO Kurulum medyasi bulunamadi.
    PAUSE
    EXIT

Yani eğer bulamazsa "Kurulum medyası bulunamadı." çıktısı verecek.

Senin yapman gereken sources\install.wim dosyasını kontrol etmek.

Son düzenleme:
Nasıl ya? Sana zahmet bana baştan anlatır mısın?

Kodu sen mi yazdın? Yazmadıysan kodu nereden aldın?

install.wim ve/veya install.esd hangi harf sürücüsünde?

Kod:
@echo off

IF EXIST E:\sources\install.wim SET CDROM=E:
IF EXIST E:\sources\install.esd SET CDROM=E:

IF NOT DEFINED CDROM (
    ECHO Kurulum medyasi E surucusunda bulunamadi.
    PAUSE
    EXIT
)

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Programlar Yukleniyor" /f

REG ADD %KEY%\001 /VE /D "7-Zip 16.01 Final" /f
REG ADD %KEY%\001 /V 1 /D "%CDROM%\Programlar\7-Zip.16.01.Final_(x86_x64)__by.nous.exe" /f

Olmazsa artık E sürücüsünün fotoğrafını isteyecem. Vizem var. Ondan sonra bakarım. Ben Windows kullanmayı bıraktım ayrıca.

@Lejant çalışmıyor ustam.

@Lejant burdamısın burayı anlayadım.
Uzantılara bakın, dosya adlarında boşluk bırakmayın. Yaklaşık 8 yıldır yaptığınızı ben de 6 aydır biliyorum.
  • Kodu çalıştırırken yönetici izniyle çalıştırın ve dosya yollarını, uzantıları kontrol edin.
  • %Key%\001, %key%\002 gibi sıralı numaralar kullanın; atlama yapmayın (örneğin, 033 yerine 002).
  • Dosya adlarında boşluk olmamasına ve uzantıların doğru yazıldığına emin olun.
  • Eğer hala çalışmıyorsa, hata mesajlarını paylaşın veya betiği adım adım çalıştırarak hangi satırda hata verdiğini kontrol edin.

@Lejant usta.

@pesimist34 usta.

@Lejant çalışmıyor ustam.

@Lejant burdamısın burayı anlayadım.
Uzantılara bakın, dosya adlarında boşluk bırakmayın. Yaklaşık 8 yıldır yaptığınızı ben de 6 aydır biliyorum.
  • Kodu çalıştırırken yönetici izniyle çalıştırın ve dosya yollarını, uzantıları kontrol edin.
  • %Key%\001, %key%\002 gibi sıralı numaralar kullanın; atlama yapmayın (örneğin, 033 yerine 002).
  • Dosya adlarında boşluk olmamasına ve uzantıların doğru yazıldığına emin olun.
  • Eğer hala çalışmıyorsa, hata mesajlarını paylaşın veya betiği adım adım çalıştırarak hangi satırda hata verdiğini kontrol edin.

@Lejant usta.

@pesimist34 usta.

Ben de bilmiyorum. Geçen benzer bir konu daha olmuştu, o durumda da "sources" dosyasını görmemişti. Şimdi bunun için gidip Linux'tan Windows'a geçemem. Görmesini sağlarsan ama çalışır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı