Noterde şahitlik nasıl olmalı?

ttt588

Hectopat
Daha fazla  
Notere gittim bir işim vardı. Kadın biri ev alıyordu okuma yazma bilmiyormuş, bana şahit olur musun falan dedi çok ısrar etti. Bende tamam dedim. Kimliğim falan aldılar, 2 3 imza attım bir sorun çıkarır mi bu olay bana?

Senin harbi değişik fantezilerin var

İsmini bile bilmediğin kadına kefil olmuşsun.

Notere gittim bir işim vardı. Kadın biri ev alıyordu okuma yazma bilmiyormuş, bana şahit olur musun falan dedi çok ısrar etti. Bende tamam dedim. Kimliğim falan aldılar, 2 3 imza attım bir sorun çıkarır mi bu olay bana?

İyilikten maraz dogarmış derler ya kardeş öyle bir işe girmissin ki, bu devirde tanımadıgın insanlara güven olur mu hiç? İnşallah başına bir iş gelmez. Ev alıp satarken neyin şahitligi bu arada trafik cezası mı bu? Seni kefil yapmış olmasınlar? Arkadşların dedigi gibi imzaladıgını okumadın mı?

Usta sen her kimliğini ve imzanı isteyene veriyor musun? Dua et bir şey olmasın e-Devlet'ini kontrol et.

Okuma yazması olmadığı için noter sizin şahitliğinizde yazılanı ona sizin huzurunuzda okur ve istediği olup olmadığını sorar, evet uygundur derse size şahit olup olmadığınızı sorar. Siz sadece okuma yazma bilmeyen ilgiliye noter tarafından okunan hususun onun rıza ve isteğine uygun olduğuna şahitlik edersiniz. Şeklidir ve sizi sıkıntıya sokacak bir durumdur. Okuma yazma bilmeyen bir kişiye istediği gibi işlem yapmasına yardımcı olmuşsunuz. Teşekkürü hak etmişsiniz. Başkaca bir sıkıntılı tarafı olmaz. Yardımlaşmak güzeldir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı