Nothing Phone 1 alınır mı?

Jaopinez

Centipat
Daha fazla  
Son zamanlarda kullandığım telefon yetersiz olduğu için beni bir süre idare edecek bir telefon arıyordum. Birkaç konuda Nothing Phone 1 isimli telefona denk geldim ve herkes övüyordu. Sizce bu zamanda bu fiyata alınır mı? Güncelleme almadığını biliyorum ama telefonda Android 15 kullanılmakta diye biliyorum. Güncelleme almaması sizce çok önemli mi?

Hocam 2022 çıkışlı ayrıca güncelleme almayan telefon almak yerine Samsung al veya yurtdışı Xiaomi al daha mantıklı. Bak zamanında gittim aynı fiyata Samsung varken Oppo aldım adamların güncelleme falan umrunda olmuyor.

Güncelleme almamasının hiçbir önemi yok bana göre. Android 7 ve üzerinin hala bir çok uygulamada desteği var. Oyun oynayan birisi iseniz oyun desteği açısından 9 önemli oluyor sadece. Android 15 dediğiniz OS ile arada 8 yıl fark var. Yeni özellik merakınız yoksa önemi yok.

Nothing Phone 1 artık eskidi. Tasarımı ve işletim sistemi yüzünden "aşırı iyi cihaz, bundan başka telefon alınmaz" gibi laflar etmeye gerek yok. Alınır mı alınır gideri var yine ama, A35 ve A36 daha alınır geliyor bana. Redmi tarafında Redmi Note 13 Pro 5G (5G kısmı önemli) düşük ihtimal bakılabilir ama alınıp alınmayacağı konusu tartışılır. 240Hz touch response ayrı muhabbet zaten.

Bütçe 3-4 bin tl daha artarsa Honor 400 var. Çok güzel bir telefon ve rahat 5-6 yıl gideri var. Devamında telefonu pcye bağlar ekranı 1.5K'dan 1080p'ye düşürüp 1-2 sene daha kullanırsınız.

Bu arada evet, Nothing Phone 1 en kötü 3-4 yıl daha gider, devamı da zorlarsanız çıkar. Güzel telefon.

Evet hocam, uygulamalar bir şekilde çalışıyor ama işin aslı optimizasyon. Bazı markalar bu kısmı tamamen geri plana atıyor. Benim kendi deneyimimden söyleyeyim, Samsung bu konuda baya önde. Hem düzenli güncelleme veriyor hem de cihazlarını sürekli optimize ediyor. Özellikle alt segmentte bile Samsung telefonlar Çin markalarına göre çok daha uzun ömürlü oluyor.

Ben de eskiden Çin markalarını savunuyordum ama şu güncelleme politikaları iyice sinir bozucu hale geldi. Samsung 7 yıl güncelleme vaat ederken Honor bile hâlâ 3 yıl veriyor. Donanım olarak belki Samsung’dan daha güçlü cihazlar çıkarıyorlar ama güncelleme gelmedikten sonra açtığın uygulamanın tepki süresi bile hissedilir derecede farklı oluyor. Yani uzun vadede güncelleme desteği donanımdan çok daha kritik bir şey bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı