Nothing Phone'a Custom ROM kurulmalı mi?

@Eldrithc Merakımdan telefoncu bir tanıdığımdan Huawei Y7 2019 aldım şimdi LineageOS kuracağım sonra da bankacılık uygulamalarını çalıştırmayı deneyeceğim.

Gelişmeleri yazarım.

Şaka gibi 2018 modellerinden sonra bootloader kilidi açılmıyormuş Redmi 9 alacağım en garantisi o duruyor.

Son düzenleme:
@Eldrithc Merakımdan telefoncu bir tanıdığımdan Huawei Y7 2019 aldım şimdi LineageOS kuracağım sonra da bankacılık uygulamalarını çalıştırmayı deneyeceğim.

Gelişmeleri yazarım.

Şaka gibi 2018 modellerinden sonra bootloader kilidi açılmıyormuş Redmi 9 alacağım en garantisi o duruyor.
İyi olur hocam teşekkür ederim. Custom ROM her telefonda kurulmuyor mu? Nothing uygun mu bunun için?

@wraxos woo hocam simdi aklima geldi, eski Redmi Note 8 var bende. Deneyip ogreneyim diye kurayim diyorum. Ona nasıl kurabilirim, iyi olur mu sizce? Bir de ROM kurarken telefon formatlaniyor mu?

CrDroid'in ROM'unu kurabilirsiniz adım adım anlatıyor nasıl kurulacağını.

Ayrıca evet telefon sıfırlanır.

Bu arada bende Samsung'A10 ile Magisk denedim olmadı ama bazı şeylerde hatalı muhtemelen TWRP'den zamanım olduğunda ona da bir bakacağım.

CrDroid'in ROM'unu kurabilirsiniz adım adım anlatıyor nasıl kurulacağını.

Ayrıca evet telefon sıfırlanır.

Bu arada bende Samsung'A10 ile Magisk denedim olmadı ama bazı şeylerde hatalı muhtemelen TWRP'den zamanım olduğunda ona da bir bakacağım.
Merakim gitsin diye kurayim demistim de sıfırlaniyorsa üzer gibi biraz. Nothing'e de garanti bozulmamasi icin kurmadim.

Şu bankacılık uygulamalari calisiyor mu hala anlamadım valla. Bazı yerlerde gördüğüm kadarıyla pili fazla yeme durumu da olabiliyormus sanirim. Kursam sadece redmiye kurarim gibi muhtemelen.

Unuttunuz sanırım şunu da.

Kendi TWRP'mi kurduğumdan bazı şeyler hatalı ondan Magisk'de düzgün çalışmıyor OrangeFox kurarsam muhtemelen düzelir zamanım olunca A10'a baştan orijinal TWRP ile crDroid kuracağım.

Bu arada her bankacılık uygulaması girişte hata vermiyor "orijinal işletim sistemi kullanmıyorsunuz" tarzı benim denediklerimde direkt hata veren Akbank vardı onu test edin.

Şu bankacılık uygulamalari calisiyor mu hala anlamadım vallahi. Bazı yerlerde gördüğüm kadarıyla pili fazla yeme durumu da olabiliyormus sanirim. Kursam sadece Redmi'ye kurarim gibi muhtemelen.

Çalışıyor kullanan birçok kişi var.

Daha fazla pil yeme olmaz muhtemelen çünkü daha hafif geliyor Custom ROM'lar, olursa ROM'da sıkıntı vardır başka ROM kurarsınız.

Çalışıyor kullanan birçok kişi var.

Daha fazla pil yeme olmaz muhtemelen çünkü daha hafif geliyor Custom ROM'lar, olursa ROM'da sıkıntı vardır başka ROM kurarsınız.
Denerim hocam tek tek bankacılık uygulamalarini kurmaya usenmezsem. Pil yemesi sıkıntı değil zaten redmiyi kullanmıyorum da kendi telefonuma kurma işi yattı gibi.

Dediğiniz romu verilerin silinmesini göze alırsam kuracağım teşekkür ederim.

Denerim hocam tek tek bankacılık uygulamalarini kurmaya usenmezsem. Pil yemesi sıkıntı değil zaten Redmi'yi kullanmıyorum da kendi telefonuma kurma işi yattı gibi.

Dediğiniz ROM'u verilerin silinmesini göze alırsam kuracağım teşekkür ederim.

Yani ben sizin yerinizde olsam şöyle yapardım.

Telefonu iyice kontrol ederdim içimin rahatlaması için 1-2 ay kullanırdım fabrika çıkışlı hatası yoksa Custom ROM kurardım çünkü en önemlisi güvenlik güncelleştirmeleri.

Açıkların kapatılmadığı işletim sistemi kullanmak isterseniz ileri seviye kullanıcı olun buna rağmen çok riskli.

Yani ben sizin yerinizde olsam şöyle yapardım.

Telefonu iyice kontrol ederdim içimin rahatlaması için 1-2 ay kullanırdım fabrika çıkışlı hatası yoksa Custom ROM kurardım çünkü en önemlisi güvenlik güncelleştirmeleri.

Açıkların kapatılmadığı işletim sistemi kullanmak isterseniz ileri seviye kullanıcı olun buna rağmen çok riskli.
Seneye bitiyor diye biliyorum hocam güvenlik güncellemesi. Aslında geçsem hoş olabilir de bu konuda cahil olduğum için yemedi biraz. Bankacılık uygulamalarinda sorun cikma ihtimali bile biktirabilir beni, başka uygulamalarda sorun cikar mi bilmiyorum mesela. Kısıtlayacaksa beni üzer.

Normal Android'e güncelleme gelir gibi güncelleme mi yayinlaniyor yoksa elle falan tekrar mi indiriyoruz onu da bilmiyorum. Bir gün vaktim olursa redmiden baslarim gibi kurmaya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı