Nova Bilgisayar'a R9 300 Serisi Geldi!

Sapphire fiyatı olması beklenen seviyede ancak Msi ve diğer markaların ki stoklara gelince ucuzlayacaktır.Burada nova bilgisayarında etkisi var belli ki.Hele bir vatan bilgisayar ve inventus stoklarına gelsin de o zaman gerçek fiyatlarını görelim.

Youtube'de testler çıktı 390 gtx 970 den oyundan oyuna değişiyor 1-5 fps arası önde ama bazı oyunlarda da 970 önde. 8GB faktörü hiçbir işe yaramıyor. 4k testlerinde bile kafa kafayalar. 390x, 4GB gtx 980 den bütün oyunlarda fark yiyor en az 10 fps. Ne anladık bu 8GB den? Fiyatların böyle olacağını zaten söylemiştik. Daha aşağı fiyatlar beklemeyin boşa. Dua edin daha üstüne çıkmasın. Nvidia hiç indirim yapmayacak ve hala 900 serisi alınmaya devam edecek 960 hariç.

Neden GTX960 alınmasın? Recep abi GTX 960'ın R9 380'den yaklaşık % 10 daha performanslı olduğunu söylemişti.

O resimdeki Sapphire modeli Msi R9 390 modeli 202W tüketiyor.

390 GTX 970'den %10 ile %15 daha hızlı bir kart ve üstelik 3.5 GB vRAM sonu yok ve de 8GB olması oyunların Texture gibi ayarları için çok iyi.

Dimi ya, %15 farka bak sen. R9 390X %15 fark atamıyorken sen neyin kafasındasın dostum?

Gelelim güç tüketimi konusuna 375W çekmiyormuş demek ha? . @Silinen üye 2 katı da aşabilen farklar mevcut zira 900 yeni mimari 300 serisi 3 senelik eski mimari.

Film izlerken veya çoklu monitör takılıyken bile 90-100W'ta çıkan bir karttan bahsediyoruz burada...

İmdi, bana kimse R9 390'nın GTX970'den çok daha iyi olduğunu savunmasın. Sonuçlar burada. O kadar güç tüketimine karşılık alınan performans ortada. Benden çektiği 2 kat güç, 970'i 2 kat olarak alt etmeme yetmiyor...

Testler tarafsız www.techpowerup.net üzerinden alınmıştır.

R9 290 fiyatı gerileyeceği için aralarında çok fiyat farkı kalmayacak, o yüzden 960 yerine R9 290, 280X vs. alır yine insanlar. 300 serisinin güç tüketimleri konusunda pek bir iyileştirme yapılmadı. AMD'nin verdiği bilgilerde 390 ve 390x 275 watt tüketeceği belirtilmişti.

Ayrıca tabiri caizse @SypeR'dan yerine cuk diye oturan test sonuçlarını da görmüş oldunuz.

Sana cevap vermek için en iyi anı bekliyorum ve Technopat incelediğinde alacaksın cevabı acaba nasıl Süper Moderatör olduysan bilemiyorum. Daha 300 serisinin sürücüleri bile tam oturmamışken gelip burada Hemen GTX 970'i savunuyorsun anlamıyorum seni. Sen en iyisi Donanımhaber ve Technopat'ın testlerini bekle. Güç konusunda da zaten Technopat sistemin ne kadar güç yediğini söylüyor. O zaman göreceksin güç tüketim değerini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…