Nova Bilgisayar'a R9 300 Serisi Geldi!

O zaman 970 almak daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alın bakalım MSI R9 390 ile Evga GTX 970 karşılaştırması. 390 yeni çıkan bir kart olarak ve AMD'nin bu kadar övmesi sonrasın da bu değerler fazlasıyla kötü. Hem 970 den pahalı hem daha fazla güç tüketiyor ve oyunlarda ki fark 1 ile 5 FPS arası. Hatta bazı oyunlar da 970 in 4k da dahi gerisin de. 970 de 3.5GB VRAM sorununu göz önünde bulundurursak 8GB olan bir kartın 4k sonuçların da bu denli kötü olması kabul edilemez. Hadi diyelim ki sürücüler, peki sürücü ile performansını ne kadar arttırabileceksin ki?
Fury serisi çok iyi geldi fakat 300 serisi 900 serisi karşısın da pek de bir şey yapamadı ne yazık ki.

3-4 FPS için 100-150 TL yıllık daha fazla veremem. Sadece Fury X'i çok beğendim ve de GTX970 tercih edeceğim eğer fiyatları düşmezse.

Biraz bekleyelim ve vatana gelsin fiyatlarını görelim. Ayrıca full hd çözünürlükte de 3.5 gb yetersiz kalmaya başlarsa o zaman 8 gb ın kıymeti anlaşılacak. Benim şahsen gtx 970 yerine r9 390 seçme sebebim bu olur.Üst seviye bir kartta sırf bellek yüzünden ayar kısmak istemem ve nvidianın bu bellek sorunlu kartı bile bile piyasaya sürmüş olmasını şımarıklık olarak görüyorum.

Güç tüketimi performansı değil bütçeyi kısıtlıyor ama bellek performansı kısıtlıyor.

Performans olarak 970'ten önde ama güç tüketimi daha fazla.
Bir Stress testi çalıştırdığınızda evet fazla olabilir. Ama oyunlarda toplam sistemin prizden çektiği güç miktarları bence aynıdır. Hatta AMD FrameRate Target Kontrol ile daha da düşük olur GTX 970'ten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…