Çözüldü Nox Player "the Virtual machine failed to start" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmetq350

Femtopat
Merhaba arkadaşlar. Nox Player yükledim açtığımda resimdeki hatayı alıyorum. Nasıl çözerim?

Dosya Ekleri

• resim_2025-05-19_152008229.png
    resim_2025-05-19_152008229.png
    3,4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Nox Player yükledim açtığımda resimdeki hatayı alıyorum. Nasıl çözerim?

BIOS>Advenced kısmında Vituralization Technology ayarını açarsan düzelebilir. Farklı bilgisayarlarda farklı sekmelerde olabiliyor BIOS'a girdikten sonra araştırırsın. BIOS'a girmek için bilgisayar açılırken F2 ya da F10 olabiliyor senin modelin hangisiyse ona göre açabilirsin. Ayarı değiştirdikten sonra F10a bas ve kaydet.

BIOS>Advenced kısmında Vituralization Technology ayarını açarsan düzelebilir. Farklı bilgisayarlarda farklı sekmelerde olabiliyor BIOS'a girdikten sonra araştırırsın. BIOS'a girmek için bilgisayar açılırken F2 ya da F10 olabiliyor senin modelin hangisiyse ona göre açabilirsin. Ayarı değiştirdikten sonra F10a bas ve kaydet.

Çözüm
Denetim Masası > programlar > programları aç/kapat > Hyper-V
Hyper-V seçeneğinin yanındaki tiki kapatıp bilgisayarı yeniden başlat. Sorunun çözülmesi gerekir.

Bıos>advenced kısmında vituralization Technology ayarını açarsan düzelebilir. Farklı bilgisayarlarda farklı sekmelerde olabiliyor BIOS'a girdikten sonra araştırırsın. BIOS'a girmek için bilgisayar açılırken F2 ya da F10 olabiliyor senin modelin hangisiyse ona göre açabilirsin. Ayarı değiştirdikten sonra F10a bas ve kaydet.

Sanallaştırmayı kapatmış olacak o zaman. Bu tür uygulamalar sanallaştırma ile çalışıyor.

Denetim Masası > programlar > programları aç/kapat > Hyper-V
Hyper-V seçeneğinin yanındaki tiki kapatıp bilgisayarı yeniden başlat. Sorunun çözülmesi gerekir.

Sanallaştırmayı kapatmış olacak o zaman. Bu tür uygulamalar sanallaştırma ile çalışıyor.

Bazen BIOS'ta sanallaştırma varsayılan olarak kapalı geliyor, benim eski laptopta öyleydi benzer sorunu yaşamıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı