NPC hayatı gibi işe yaramamak

biyolog16

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selam, ben Bursa'dan bir arkadaşım. Yaşım 24 ve neye elimi atsam taşa dönüyor. Depresyon falan değil ama hayal kırıklıkları birikince kötü oluyor bilirsiniz işte. Aslında çalışkan birisiyim buna rağmen başarılı olamıyorum dolayısıyla çok moralsizim ve bazen hayatı NPC-bot gibi yaşıyorum. Ara sıra yalnızlıktan buraları girip okuyorum kendimi meşgul etmek için. Laf olsun konu açılsın diye ara sıra arkadaşlarıma komik resim meme falan atıyorum ama gülüp geçiyorlar işi gücü var herkesin. Benim gibi şeyler yaşayanlar var mı? Nasıl üstesinden geliyorsunuz.
up

Son düzenleme:
Öncelikle elini attığın her seyin tasa donmesi diye bir şey yok. Sen kendini bu şekilde kodlarsan ve kendini bu duruma hazirlarsan olan guzel şeyleri de göremezsin/görmezden gelirsin. Hayata hep olumsuz yönlerinden bakma. Küçük şeylerden mutlu olmaya çalış. Ama zorlayarak hiçbir sey olmayacağı icin kendinin zevk alacağı şeyleri bulmaya odaklan. İmkansız şeyler de isteme yoksa ulaşamayınca yine hayal kırıklığına uğrarsın.

Bu aralar evden çıkamıyoruz o yüzden evde yapacağın aktivitelere odaklan. Klasiklerden gidiyim mesela kitap oku, film izle, oyun oyna, müzik dinle vesaire. Evde yapilan sporlarida deneyebilirsin ve hayatını düzene sokmalisin. Sabah kalkinca bos bos duvara bakip napacagim diye dusunmek yerine kendine bir yapılacaklar sırası oluştur ona göre hareket et. Gune enerjik baslamak için uyku düzenine dikkat et.

Normalde psikolojik sıkıntılar içinde olan kişilere psikoloğa gitmesini söylerdim, buradan profesyonel bir yardım alamayacağı icin ama malum durumlar yüzünden evden de çıkmak ne kadar sağlıklı olur iste bilemiyorum. Eger bir çekinceniz varsa psikoloğa karsi; nasil grip olunca sağlık ocağına gidiyorsan, nasil araban bozulunca sanayiye götürüyorsan, psikolojin bozulunca da onun tamircisine gitmelisin :)

Bu arada kendini NPC'ye benzetmen çok fazla bilgisayar oyunlarıyla haşır neşirsin gibime geldi. Bilgisayara daha az vakit ayırmanı ds öneririm.

Alay etmek amaçlı paylaşmıyorum. Sadece gülelim diye yanlış anlama :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı