ntkrnlmp.exe hatası almak

itsbatu

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1Qzg02L64xDZhy0Xm3r4HeHdw4hDOfz6S/view
RAM
XPG Spectrix D41 TUF Gaming 8GBx2 3200Mhz CL16
SSD veya HDD modeli
KINGSTON KC3000S
Ekran kartı
Asus TUF RX 6800
Anakart
Asus Prime B550M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Windows 11 kullanıyorum, son birkaç haftadır mavi ekran hatası alıyorum. Ekte DMP dosyalarını paylaştım.

Tüm hepsinde ntkrnlmp.exe yazıyor, tam olarak anlayamadım.

Sorunun kaynağı nedir acaba, ne yapmam gerekiyor?

@itsbatu RAM testi yapıp sonucu paylaşın.

BIOS sürümünüz 2022 yılına ait, güncelleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@itsbatu RAM testi yapıp sonucu paylaşın.

BIOS sürümünüz 2022 yılına ait, güncelleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

yarın bi usb bellek alıp deneyeceğim sonucu paylaşırım

Hocam ram testini yaptım hata çıktı çift kanal ram var ikiside bozulmuş mu acaba çok da uzun süre olmadı aslında 2.5 yıl oldu alalı

Ramleri tekli olarak pc de kullandım bi tanesinde mavi ekran veriyor diğerinde vermedi sanırım tamamen ram sorunu aynı gecikme ve mhz değerine sahip farklı bi marka ram alıp beraber kullansam sorun olur mu yoksa ramler aynı mı olmak zorunda

@Collavino

Dosya Ekleri

• IMG_2433.jpeg
    IMG_2433.jpeg
    107,7 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_2432.jpeg
    IMG_2432.jpeg
    280 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
RAM'leri tekli olarak PC de kullandım bir tanesinde mavi ekran veriyor diğerinde vermedi sanırım tamamen RAM sorunu aynı gecikme ve MHz değerine sahip farklı bir marka RAM alıp beraber kullansam sorun olur mu yoksa RAM'ler aynı mı olmak zorunda.
Merhaba. RAM özellikleri, MHz, voltaj hızı, DDR türü, yani özellikleri aynı olsa sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ancak mümkünse aynı RAM'i almanızı öneririm. Bu arada sorun RAM sorunu evet. Yeni RAM alındıktan sonra BIOS güncellemenizi de öneririm.

Merhaba. RAM özellikleri, MHz, voltaj hızı, DDR türü, yani özellikleri aynı olsa sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ancak mümkünse aynı RAM'i almanızı öneririm. Bu arada sorun RAM sorunu evet. Yeni RAM alındıktan sonra BIOS güncellemenizi de öneririm.
Anladım teşekkürler biosu güncellemek ilk işim olmuştu belirtmemişim ramin birinde kullanımda sorun olmadı ama yine de tek tek memtest ile bakacağım dediğiniz gibi ramin aynısını almayı düşündüm ama gereksiz yüksek fiyatta duruma göre bakacağım

Anladım teşekkürler biosu güncellemek ilk işim olmuştu belirtmemişim ramin birinde kullanımda sorun olmadı ama yine de tek tek memtest ile bakacağım dediğiniz gibi ramin aynısını almayı düşündüm ama gereksiz yüksek fiyatta duruma göre bakacağım
Tamamdır hocam. Umarım sorununuz çözülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı