NTLite Boot animasyonu ve logosunu değiştirmek

furkiseren

Hectopat
Yer
Boşluk
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Dün NTLite programıyla Windows 10'umu yapmak için işe koyuldum. Amacım babamın kullandığı yavaş bilgisayar için ve kendi PC'm için işletim sistemiydi. Regedit düzenlemesi için beni kayıt defterine yönlendirdi ve ben de test için winverdeki sürüm yazısını değiştirdim fakat değişiklik kendi bilgisayarımda oldu. ISO'dan nasıl regediti değiştirebilirim? Classic Shell programını katılımsız olarak ekledim ama ilk başlat menüsüne bastığımda ayar yapmamı istiyor. Boot animasyonunu ya da logosunu değiştirebilir miyim? Windows yazan yerleri nasıl değiştirebilirim? Bir de .bat dosyası var onu da kurulum sonrasına ekledim ama 3 ay sonra da tekrar 1 kere açılmasını istiyorum mümkün mü? Evet çok soru sordum biliyorum ama gerçekten artık bu tarz bir şey yapmak istiyordum. 2 yıl sonra anca böyle bir program bulabildim. Yardım edebilir misiniz NTLite bilen varsa? @OgnitorenKs

Regedit işlemlerini kendi bilgisayarınız üzerinden gerçekleştirip yedek almanız gerekiyor. Bunun için değişiklik yaptığınız bölümün olduğu regedit klasörüne sag tıklayın ver seçin. Masaüstune kaydedin, değişiklik yapmadığınız bölümleri silin ve kaydedin.
ClassicShell değişikliklerini yapıp kaydettikten sonra, regedit veya farklı bir konumda kaydettiyse ayarları yedekleyip kurulum sonrası ilgili bolüme yeniden aktarmanız gerekiyor. Ya da direkt hazırladığınız dosyaları katılımsız yapabilirsiniz.
Boot ve logo degiştirme bölümü NTlite katılımsız bölümünde var ancak ben hiç denemedim. Farklı bir yolu var ise araştırıp ISO'ya nasıl ekleyeceğinizi yazarım.
Bat dosyasını 3 ayda bir çalıştırmak istiyorsunuz. Görev zamanlayıcısı ile yapılabilir ancak böylesine uzun bir süreye destek vereceğini sanmıyorum. Bu konuda bir kaç deneme yapmam lazım.

İstedikleriniz yapılabilir ancak araştırmak ve denemek lazım.

Regedit işlemlerini kendi bilgisayarınız üzerinden gerçekleştirip yedek almanız gerekiyor. Bunun için değişiklik yaptığınız bölümün olduğu regedit klasörüne sag tıklayın ver seçin. Masaüstune kaydedin, değişiklik yapmadığınız bölümleri silin ve kaydedin.
ClassicShell değişikliklerini yapıp kaydettikten sonra, regedit veya farklı bir konumda kaydettiyse ayarları yedekleyip kurulum sonrası ilgili bolüme yeniden aktarmanız gerekiyor. Ya da direkt hazırladığınız dosyaları katılımsız yapabilirsiniz.
Boot ve logo degiştirme bölümü NTlite katılımsız bölümünde var ancak ben hiç denemedim. Farklı bir yolu var ise araştırıp ISO'ya nasıl ekleyeceğinizi yazarım.
Bat dosyasını 3 ayda bir çalıştırmak istiyorsunuz. Görev zamanlayıcısı ile yapılabilir ancak böylesine uzun bir süreye destek vereceğini sanmıyorum. Bu konuda bir kaç deneme yapmam lazım.

İstedikleriniz yapılabilir ancak araştırmak ve denemek lazım.
Teşekkür ederim 🙂
İlk çıkardığım test sürümünde katılımsız Chrome sorunsuzken 2. test sürümümde (hiç ellemedim Chrome u) Boot esnasında yükleme ekranı çıktı ve indirmeyi gözümün önünde yaptı. Bunun sorunu nedir ve çözümü var mı? @OgnitorenKs

Teşekkür ederim 🙂
İlk çıkardığım test sürümünde katılımsız Chrome sorunsuzken 2. test sürümümde (hiç ellemedim Chrome u) Boot esnasında yükleme ekranı çıktı ve indirmeyi gözümün önünde yaptı. Bunun sorunu nedir ve çözümü var mı? @OgnitorenKs
NTlite kurulum sonrası bölümü son zamanlarda sıkıntılı çalışıyor. Sessiz kurulumda yükleme menüleri görünebilir. Bunlara manuel müdahale etmeniz gerekmiyorsa sıkıntı yok.

Ntlite kurulum sonrası bölümü son zamanlarda sıkıntılı çalışıyor. Sessiz kurulumda yükleme menüleri görünebilir. Bunlara manuel müdahale etmeniz gerekmiyorsa sıkıntı yok.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim :). Vaktiniz varsa sizi etiketleyeceğim konuya bakar mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı