Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama v3

Hocam işlem yaptığınız imaj üzerinden baktığınız için görünmüyor. Yani siz zaten o bölümü sildiniz. Orjinal imajı klasöre çıkarın ve kalıbınızı ekledikten sonra söylediğim bölümü kapatmayın.

Anladım hocam hemen dediğiniz gibi deniyorum. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Link i yenlermisiniz

Konu için teşekkürler elinize sağlık benim sorum modlanmış ISO kurmak bilgisayara kalıcı bir zarar verir mi?

OgnitorenKs'nin kendi blogundan son 22H2 sürümünü yükledim, Windows Update'den güncellemeleri yapmadan yaklaşık bir gün genel olarak deneyimledim. Güncellemesiz normal Windows 10'a göre gerek Windows arayüzünde gerekse hızında fark edilir bir hızlanma gördüm. Eski donanımlardan oluşan bir sistemim olduğu için Valorant'ta performans ayarlı ortalama 60 fps'de gezen zaman zaman 56 fpslere kadar düşen durum, bu editli sistemle birlikte yine performans ayarlarını yaptıktan sonra ortalama 70 fpslere çıktı ve 78-80 fpslerde dolandığı da oldu. Yeni sistemlerde pek bir şey fark etmeyebilir ama oyun bende hatırı sayılır düzeyde akıcılaştı. Editten genel anlamıyla memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Sıkıntılara gelirsek: Windows mağaza konusunu kodları girmeme, Toolbox'tan onarmama ve uygulamayı yüklemeye çalışmama rağmen düzeltemedim. Yüklerken hata veriyor ama sanırım ben beceremedim. Ancak gel gelelim kod yazma ve inceleme, edit yapma konusunda yeterli bilgisi olmayan biri olarak Türk de olsa başka bir insanın hazırladığı ve bayağı kurcaladığı bir sisteme şifrelerimi vs. emanet edemem. OgnitorenKs alnı açık şekilde bu konuda rehber hazırlayan birisi, kesinlikle kötü niyetli vs. olduğunu iddia etmiyorum. Sadece bir tedbir benimkisi. Belki ilerde kendi editimi yaparım. Ben güvenirim, tanıyorum, riske edecek bir şeyim yok diyen arkadaşlar, özellikle düşük donanımlı bir sisteminiz varsa fark ediyor gerçekten. Okuyanlara faydalı olabildiysem ne mutlu.

@OgnitorenKs öncelikle bu rehber için çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Benim Windows 10 hakkında Tab'um oluşmuştu. Sistemi yavaşlattığı için. Henüz yeni kurdum. Dediğiniz adımların hepsini yaptım. Bazıları hariç. Regedit, katilimsiz program ekleme, sürücü ekleme ve BAT dosyalarını yapmadım sadece. Bunları daha en başta ki maddeleri yaparken çok korkuyordum ters işlem yapıp bozacağız diye o yüzden saydıklarımı yapamadım. Sürücü kurma ihtiyacım kalmadı kendi algıladı.

ISO dosyası düzenlerken Edge ve haberlere dair her seçeneği kaldırdım. Ama Edge ve haberler geldi. C ve D şeklinde diskleri ikiye ayıralım dedim kurulumda sadede C için bıraktığım kalmış. Kurulum sırasında hesap girme seçeneğini atlayamadım aynı şekilde parola da. Alarm ve saatleri unutmuşum, engebeli ve haberleri nasıl kaldırabilirim? Regedit ve BAT dosyalarının faydaları nelerdir?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…