Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama v3

Konu eski ancak sormak istiyorum, bileşenler > uyumluluk kısmından sadece dediklerinizi açarsak, Discord, Spotify falan tikini kaldırmış oluyoruz. Anlamadım şimdi, eğer kaldırırsak Discord falan yükleyemiyor muyuz? Eğer yükleyebiliyorsak niye hepsini kaldırmıyoruz? @OgnitorenKs

Bir de ben sadece Home sürümünü bırakacağım ancak şu uyarı gelmiyor:

ESD değil de WIM olduğundan mı acaba?

WIM orijinal yükleme dosyası zaten, ESD WIM'in sıkıştırılmış hali sadece.

Spotify ve oradaki diğer uygulamaların uyumluluk tikini kaldırırsan, Spotify vs. çalışmasını engelleyecek bileşenleri kaldırabilirsin. Adı üstünde uyumluluk yazıyor orada.
Diğer dediğini anlamadım, sadece tek bir sürümü yönetebilirsin. İstediğin sürümü seçip yükle dediğin zaman sadece o sürümü editlersin.

Spotify ve oradaki diğer uygulamaların uyumluluk tikini kaldırırsan, Spotify vs. çalışmasını engelleyecek bileşenleri kaldırabilirsin. Adı üstünde uyumluluk yazıyor orada.

Çok teşekkür ederim, şimdi anladım.

Diğer dediğini anlamadım, sadece tek bir sürümü yönetebilirsin. İstediğin sürümü seçip yükle dediğin zaman sadece o sürümü editlersin.

Hayır mesela ben yükleye basıyorum karşıma o uyarı çıkmıyor. Ben WIM/ESD dosyasında tek bir OS kalmasını istiyorum. @OgnitorenKs hocamda şu uyarı çıkmış:

Evet'e basıldığında ise monte edildiğinde sadece Windows 10 Pro kalıyor, Windows 10 Home falan gidiyor WIM/ESD dosyasından. Ancak bende bu uyarı çıkmıyor işte. NTLite en son sürümü kullanıyorum.

UUP'tan son sürüm indir fazla güncelleme almazsın, oradan wim olarak indirdiği için NTLite de tüm sürümleri görürsün,
Ya da esd to wim yaparak ISO'ya PowerISO gibi prg ile mont eder yine tüm sürümleri görürsün.
Magazada olan kullanıcan watshapp, Netflix vs. bunların appx veya msix olarak güncellemeler kısmından eklersen magazada kurulu olarak gelir vs…

Demek istediğimi anlamadınız ama farklı şekilde de anlatamıyorum, mesajı tekrar okur musunuz?

Profilinizdeki SR-71 çok güzel

Uyumluluk bölümünden "Önerilenler" bölümünü boş bırakmanız yeterlidir hocam. Market silecekseniz "Windows mağazası" bölümünü de boş bırakın. Discord seçimini kaldırırsanız bu uygulamayı yüklemenize engel olmaz. NTLite üzerinde yapacağınız değişiklikler ile alakalıdır. Ancak Discord, Spotify gibi uygulamalar için bir ayara ben denk gelmedim.

Home sürümünü çıkarmak için NTLite'a imajı tanıtın, içerisinde yer alan sürümleri görüntüleyecektir.
  • İmajı mount etmeden önce çıkarmak istediğiniz sürüme sağ tıklayın "Dışa aktar" > "WIM" seçeneklerini seçip farklı bir dizine kayıt edin. İşlem bitince NTLite kapatın.
  • Dışarı çıkardığınız install.wim dosyasını Sağ-tık > "Kes" yapın. İmaj klasörünü açın, "sources" klasöründe yer alan install.wim/esd dosyasını silin ve sağ-tık > "Yapıştır" yapın.

Söylediğiniz uyarı ancak dosya uzantısı ESD olduğu zaman gelir. WIM uzantısı var ise uyarı ekranı gelmeyecektir.

Her şey için teşekkürler

Bu arada, screenshot uygulamanız hoşuma gitti böyle 1, 2, 3 falan, ney kullanıyorsunuz ekran görüntüsü almak için hocam?

Her şey için teşekkürler

Bu arada, screenshot uygulamanız hoşuma gitti böyle 1, 2, 3 falan, ney kullanıyorsunuz ekran görüntüsü almak için hocam?
Rica ederim. Uygulamanın adı "ShareX".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…