Rehber NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama

Kullandığınız bilgisayarda virüs olduğunu düşünüyorum. Attığınız görsellerde HDD kullanım oranı %99'dan inmiyor.
Sorunu çözmek için öncelikle;
  • C:\Windows\System32\smartscreen.exe
  • C:\Windows\System32\SgrmBroker.exe
  • C:\Windows\System32\CompatTelRunner.exe

[CODE title="CMD yönetici olarak açıp bunu yapıştırın."]
net stop "DiagTrack"
sc config "DiagTrack" start=disabled
net stop "Sysmain"
sc config "Sysmain" start=disabled
net stop "WalletService"
sc config "WalletService" start=disabled
net stop "Sense"
sc config "Sense" start=disabled
net stop "WinDefend"
sc config "WinDefend" start=disabled
net stop "SecurityHealthService"
sc config "SecurityHealthService" start=disabled
net stop "Wsearch"
sc config "Wsearch" start=disabled
net stop "PeerDistSvc"
sc config "PeerDistSvc" start=disabled
net stop "wscsvc"
sc config "wscsvc" start=disabled
net stop "diagnosticshub.standardcollector.service"
sc config diagnosticshub.standardcollector.service start= disabled
net stop "dmwappushservice"
sc config dmwappushservice start= disabled

bcdedit /set useplatformclock no
bcdedit /set useplatformtick yes
bcdedit /set disabledynamictick yes
bcdedit /set hypervisorlaunchtype off
sc delete DiagTrack
sc delete dmwappushservice

reg add "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost" /v "EnableWebContentEvaluation" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost" /v "ContentEvaluation" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\DiagTrack" /v "Start" /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize" /v "StartupDelayInMSec" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters" /v "EnablePrefetcher" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters" /v "EnableSuperFetch" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters" /v "SMB1" /t REG_DWORD /d 0 /f
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters" /v "SMB2" /t REG_DWORD /d 0 /f
[/CODE]

Bu işlemlerden sonra;
Kaspersky Rescue Disk ile tam tara yaptırın.
Bitdefender Total Security 6 ay ücretsiz kullanım hakkı sunuyor. Mail ile üye olup bilgisayarınıza kurun.

Bunları başlatayım mı?
Silin, not düşmeyi unutmuşum kusura bakmayın.
Kendi düzenlediğin ISO mu?
Gözümden kaçmış. Benim hazırladığım ISO dosyasıdır.
1 TB 5400RPM HDD kullanıyorum yine de geçeyim mi? Bir de önerdiğiniz programların rehberi var mı?
Önerdiğim programlar;
Hibit Uninstaller: Program kalıntı bırakmadan kaldırmak için ücretsiz bir programdır. Disk ve Regedit temizleme gibi özellikleri de bulunmaktadır.

7 - Zip: Sıkıştırılmış dosyaları açmada ücretsiz en iyi programlardan.

AIMP: Mp3 dosyalarını yürütmek için mükemmel bir uygulama ücretsiz. Telefon versiyonuda harikadır. Ücretsizdir.

Folder2Iso: Iso dosyası oluşturmaya yarar. Küçük ve kullanışlı bir programdır. Ücretsizdir.

Free Download Manager: İndirme yöneticisidir. Kullanışlıdır. İDM gibi video indirme yapamaz. Ücretsizdir.

MemReduct: Ram temizleme programıdır. Ücretsizdir. Her PC'de kurulu olması gerektiğini düşünüyorum. Adobe uygulamalarında sorun yaratabiliyor. Ücretsizdir.

Wise Care 365: Disk temizleme programıdır. İnternette güncel versiyonlarından birini süresiz lisanslı olarak ücretsiz veriyorlar.

Purera: Disk temizleme işlemi için yapılmış küçük ücretsiz bir yazılım.

Everything: Bilgisayarınızın Google gibi bir şey Çok hızlı bir şekilde istediğinizi dosyaları bulabilirsiniz.

Format Factory: Ses, yazı, video dosyalarının dönüştürmeye yarar.

Kdenlive: Video düzenleme programıdır. Küçük boyutlu ve ücretsizdir. Basit ve orta işler için çok kullanışlı bir programdır. Windows'ta render alırken ekran kartını kullanmama gibi sorunları var.

Audacity: Program satıldıktan sonra casusluk yazılımı şüphesi bindi. O yüzden bunu önermek istemem. Ancak ses arkasındaki pürüzleri kaldırmada mükemmel işler çıkarıyor.

Stremio: Torrent üzerinden film izlemenizi sağlıyor. Güzel bir platform.

Stellarium: Uzaya meraklıysanız, bu programı öneririm. Konumunuzu belirleyip yıldızlar, gezegenler, uydular hakkında bilgi alabilirsiniz. Favori uygulamamdır. Telefon versiyonu da çok iyidir. Ücretsizdir.

Msi Afterburner ve Riva Turner: Afterburner ile ekran kartı fan ayarlarının manuel ayarlayabilirsiniz. Riva Turner'da yüklü ise ekrana FPS göstergelerini getirebilirsiniz. İkisi vazgeçilmezimdir.

Bitdefender: 3 ay ve 6 ay gibi sürelerde ücretsiz kullanım hakkı sunuyor. Lisans süresi bittikten sonra yeni bir mail ile üye olup antivirüsü yeniden kurarsanız. Hakkınız dolmadan kullanabiliyorsunuz.

K-Lite Codec Pack: Video ve müzik dosyalarını oynatmak için kullanışlı ücretisz bir yazılım. Mega paketini indirmenizi tavsiye ederim.

Notepad: Not defterinin geliştirilmiş halidir. Programcılık ile uğraşıyorsanız çok fazla yararı olur. Ben .bat dosyaları ile fazla uğraştığım için bu programı çok fazla kullanıyorum.

OBS-Studio: Ekran kaydı almak için ücretsiz en kullanışlı program.

Unlocker: Silinmeyen dosyaları silmeye yarıyor. Kurulması zorunlu programlarındandır.

Liste daha da uzar gider. Bunları çok fazla kullanıyorum.

Son düzenleme:

Hocam çift kanal toplamda 16 GB RAM'e sahibim. Mem reductu yine de önerir misiniz? RAM kullanımını düşürüyor fakat performansı azaltır mı? Benim için önerir misiniz?

Hocam çift kanal toplamda 16 GB RAM'e sahibim. Mem reductu yine de önerir misiniz? RAM kullanımını düşürüyor fakat performansı azaltır mı? Benim için önerir misiniz?
Kullanmazsanız da herhangi bir problem yaşamazsınız. Ancak MemReduct kullanmadığım zaman oyunlarda 13GB Ram kullanımına ulaşıyorum. Mem Reduct 3-6 GB arasında Ram kullanım sağlıyor. MemReduct belleği temizledikten sonra Stanby listesi bir anda şişer onu da önlemek için ISLC(İntelligent Stanby List Cleaner) programını kullanabilirsiniz. Performansı azaltma gibi bir durum söz konusu değildir.

Son düzenleme:
Hocam güncellemeleri yüklerken ".cab" uzantılı güncelleme dosyalarını okumuyor ve entegre edemiyor sisteme. Sizin videonuzda da aynı hatayı aldığınızı gördüm. Bu güncelleme dosyalarını entegre etmenin başka bir yolu yok mu acaba ?

Aldığınız hatanın görselini paylaşır mısınız?
EDİT: Bazı güncelleme dosyalarını yüklerken hata alabilirsiniz. Dism yoluyla bunları eklemenin bir yolu yok. NTLite > Güncellemeler bölümüne kurulmayan güncelleme dosyalarını atabilirsiniz. Bahsettiğiniz hata dosya boyutu düşük güncelleme dosyalarında meydana geliyor.

Son düzenleme:
Hocam bende o "ekle" kısmında.
"Görüntü dizini" ve "görüntü dosyası" var sadece, net frework 3.5 vs. ekleyemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…