Rehber NTLite ile Windows 11 Düzenleme

Oldu hocam çok teşekkür ederim.

Kod:
:sagmenu
cls
mode con cols=55 lines=20
title Eski Menu / Present
echo  şşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
echo              Eski Hali   :             1             
echo              Yeni Hali :               2             
echo  =====================================================
set /p sahiplik=          ˜Ÿlem :
    if %sagmenu%==1 GOTO sagmenueski
    if %sagmenu%==2 GOTO sagmenuyeni
    if %sagmenu%==menu GOTO menu

:sagmenuyeni:
cls
echo off
title Sa§ Tk Men Yeni Haline D”nyor... / Present
reg delete "HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f
taskkill /f /im explorer.exe
explorer
echo ˜Ÿlem Tamamland!
pause
GOTO menu

:sagmenueski
cls
echo off
title Sa§ Tk Men Eski Haline D”nyor... / Present
reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f
explorer
echo ˜Ÿlem Tamamland!
pause
GOTO menu
Hocam böyle birşey yaptım 1 yazıyorum cmd kapanıyor. Öbürkülerinde böyle olmuyor.

@Archley
İnceleyip yazacağım hocam.
@Archley
Set /p sahiplik ile değişkin atıyoruz ve kullanıcının bir değer atamasını istiyoruz. Alt bölümünde if komutlarıyla gelen değere göre yönlendirme yapıyoruz.
Yaptığınız hata atadığınız değişkenin adı sahiplik ancak if bölümünde %sagmenu% değişkeninden değer alıyorsunuz ondan kapanıyor. Ayrıca bu bölüm doğru bile olsa yönlendirme yapılsa işlem sonunda yeniden kapanır çünkü işlem sonunda goto menu demişsiniz. Böyle bir bölüm paylaştığınız komutta olmadığı için bat dosyası kapanır.

[CODE title="Doğrusu"]
echo off

:sagmenu
cls
title Eski Menu / Present
echo ┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş┼ş
echo Eski Hali : 1
echo Yeni Hali : 2
echo =====================================================
set /p sahiplik= İşlem :
if %sahiplik%==1 GOTO sagmenueski
if %sahiplik%==2 GOTO sagmenuyeni
if %sahiplik%==menu GOTO sagmenu
else
goto sagmenu

:sagmenuyeni:
cls
echo off
title Sağ Tık Men Yeni Haline Dönüyor... / Present
reg delete "HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f
explorer
echo İşlem tamamlandı.
pause
GOTO sagmenu

:sagmenueski
cls
echo off
title Sağ tık menüsü eski haline dönüyor.. / Present
reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f
explorer
echo İşlem tamamlandı.
pause
GOTO sagmenu[/CODE]

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Üstteki Take Ownership'den kopyaladım onu unutmuşum.

Teşekkür ederim. Üstteki Take Ownership'den kopyaladım onu unutmuşum.
Ayrıca şunu da belirteyim hocam benim hazırladığım Toolbox.bat dosyasını Notepad++ ile açın, üst menüden Kodlama > Türkçe > Oem 857 seçin. Türkçe karakterler düzelecektir.

Siz de bu şekilde yaparsanız hazırladığınız .bat dosyalarında Türkçe karakterler bozuk çıkmaz.

Boş bir .bat dosyası oluşturunca en üste echo off yazın sonra üstte yazdığım bölümden Oem 857 kodlama seçeneğini seçin. Hiç bir şey yazmadan Oem857 yazınca yazmaya başlayınca Utf 8 alıyor. Başıma geldi. Sizi de boş yere uğraştırmasın.

İşim bitince ANSI mi almam gerek hocam?

Buradaki ayarlardan biri yüzünden sanırım sağ köşedeki internet simgesi kayboldu. Sadece ses simgesi var. Nasıl düzeltebilirim ?

Buradaki ayarlardan biri yüzünden sanırım sağ köşedeki internet simgesi kayboldu. Sadece ses simgesi var. Nasıl düzeltebilirim ?
Wifi ayarı ses simgesi içinde ancak ağ simgesiyle ilgili çözüm bulamadım.
@OgnitorenKs Hocam mümkünse Bypass Toolbox'ın linkini paylaşabilir misiniz? "boot.wim" değil, direk kendisi lazımda.
Setup alanını kendiniz düzenlemek istiyorsanız. Bu linkten gerekli dosyaları indirip, setup alanı nasıl düzenlenir konuma bakınız.
Bu link yazan yerden indirin. Program Files içinde yer almaktadır.
İşim bitince ANSI mi almam gerek hocam?
Hayır hocam her zaman Oem 857 ile çalışın. Türkçe karakter sorunu yaşamamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…