Rehber NTLite ile Windows 11 Düzenleme

Gecen gun vebte bende sorun aldım, 24H2 4061 reseurces kullanarak astım.
D arsivde bir rehber hazırlamıstım.
Onu gorsellestirirken hata ile karsılasmıstım.
Ben montaj dizinden girerek degiştiriyorum.
(Silerler ama)
Su konu:1-UUp Dump ile Edge ve Gereksiz Bileşenleri Silerek İSO Oluşturma

Dosya Ekleri

• 1.png
    317,6 KB · Görüntüleme: 38
  • 2.png
    243,2 KB · Görüntüleme: 37
@MistyOS TR

▼ Kabaca kontrol ettiğimde aşağıdaki hizmetler konusunda işlem yaparken dikkatli olmanızda fayda var;

defragsvc: Disk birleştirme ve Trim işlevi için gerekli. Kapatılması çok tehlikeli uzun vadede disk sağlıklarını olumsuz etkiler.
workfolderssvc: Ağdaki cihazların iletişimi için gerekli. İhtiyacınız yoksa devre dışı kalabilir.
• DoSvc: Market indirmelerinde gerekli yoksa hata verir. Regedit ile kısmen kapatılabilir.
• WaaSMedicSvc, wuauserv, UsoSvc, StorSvc, BITS, AppXSvc: Bu hizmetleri kapatmak yerine güncelleştirmeleri 2099 yılına erteleyin. Market bölümünde hatalara neden olabilir. Kapatmanızı tavsiye etmem.
Hyper-V: Manuel de kalması sizin için sorun yaratmayacaktır. Devre dışı olduğunda ihtiyaç anında garip hatalara neden olabilir.
• Defender: Hizmetleri kapatmak tek başına yeterli olmayacaktır. Kaldırma yada daha kapsamlı devre dışı bırakacak regedit kayıtlarının ilave edilmesi gerekiyor.
• PNRPAutoReg, p2pimsvc, p2psvc, PNRPsvc: Ağdaki cihazlara medya paylaşımını ve yazıcı paylaşımı gibi konularda sıkıntı çıkaracaktır.

Hyper-V: Konusunda VMware kullanılabilir güncelleştirmeler durdurma olursa teslim en iyileştirme vb. de açık kalacak ve bloat yapacaktır, 3. parti disk onarma uygulamaları çözüm olabilir belki ev kullanımı için oluşturuldu ve Defender yerine Avast, ESET, Malwarebytes kullanabilir yazıcı da kapattım yakında Allah izin verirse ISO'yu yayınlayacağım, Compact Edition'da Xbox, Fotoğraflar, Yazıcı, Defender aktif olacak şu an superlite ISO'su bu.

LTSC düzenlemesi de olabilir ama oyun için değiller, bu yüzden drop muhtemel.

Hocam nasıl yaptınız? uxtheme.dll vb. imageres.dll ile mi? Ben de temayı uygulamak istedim ama hepsi 7tsp idi ve görev çubuğunu nasıl yaptınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

İmageres, imagesp1, shel32 ve zipfldr modluyorum degiştiriyorum.
Extre program vs kullanmıyorum.
Seffaflastırmaları katılımsız yapıp, programdata da başlangıça atıyor, açılısta oto çalısıyor.
Explorer, baslat, sagtık, gorev cıbugu.

Hocam katilimsız derken Regedit ile açılışta mi başlatıyorsunuz ve hangi program bu modlu DLL'lerin linkini verebilir misiniz?

Hocam katilimsız derken Regedit ile açılışta mi başlatıyorsunuz ve hangi program bu modlu DLL'lerin linkini verebilir misiniz?

Regedit degil hocam,
Katılımsız bilirsin ya sessiz kurdurur, ya da oto calıstırırsın
Yol: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup içine atınca acılısta oto calıstırır. Rainmeter hariç hepsi seffaflastırma.
TranslucentTB: Gorev cubugu
start.exe: Baslat menu
Clear.exe:Explorer ve sag tık vs

Dosya Ekleri

• 1.png
    161,4 KB · Görüntüleme: 30
Hocam arkaplan ve dosya yöneticisini çok beğendim. Nasıl yapabilirim?

Hocam arka plan ve dosya yöneticisini çok beğendim. Nasıl yapabilirim?

Konu dagılmasın;
D arsivde Windows'ta konu yapmıştım orada yazarsan paylasırım.
Link vermiyorum silerler.
Konu baslık:

1-UUP Dump ile Edge ve Gereksiz Bileşenleri Silerek ISO Oluşturma​

Ayrıca tüm İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun
Konu sahibi Hüseyin hoca ya da buradan selamlar.

Hocalarım ne yaptıysam beceremedim.
Konudaki adımları uyguladım, ISO hazırladım sanal makineden test ettiğimde Windows 11 yüklemesi başarısız oldu hatası alıyorum.

Hocalarım ne yaptıysam beceremedim.
Konudaki adımları uyguladım, ISO hazırladım sanal makineden test ettiğimde Windows 11 yüklemesi başarısız oldu hatası alıyorum.

Sorun nedir?
Konum da ISO var, 24H2 kurman için sanalda VMware ve Oracle son surum kurman gerek, alt surumlerde kuramayabilirsin.
Siyah ekranda kalır muhtemelen.
Ayrı konu açsan daha iyi olur, konu amacı dışına çıkmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…