Çözüldü Ntoskrnl.exe+417F80 BSoD mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Savas85

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1SARt8EYX7O0pwftPdHGslAVbOhlXAJOk/view?usp=sharing
RAM
GSKILL 8GB x2
Ekran kartı
RAdeon RX 580
Anakart
MSI b450m mortar max
İşlemci
AMD RYZEN 5 3600
Arkadaşlar Merhaba,

Aylardır türlü türlü mavi ekranlar alıyorum. Önceden sistemim stabil çalışıyordu. Şimdi sistem boştayken bile mavi ekran veriyor. Benzer hatalar için forumlarda verilen tavsiyelerin hepsini yerine getirdim fakat faydası olmadı. Geriye donanımları değiştirmek kaldı diye düşünüyorum.

Şu ana kadar;

*Ekran kartını değiştirdim.
*RAM'leri değiştirdim. Test ettim sorun yok. RAM'den değilmiş.
*Chkdsk, sfcscannow vs. internette yazan her şeyi denedim.
*CMOS denedim
*Clean install yaptım. BIOS ve Windows 11 son gününe kadar güncel

Minidump okumayı bilen birileri varsa ve bu illetin programdan mı driverdan mı hardwareden mi nereden kaynaklandığı konusunda yardımcı olabilirlerse minnettar kalırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirttiğin eski HDD'ye işin bitince bad sector testi yap bakalım muhtemelen onunla alakalı sorun var.

Dün gece HDD'nin içini boşalttım. Taramada bad sector çıkmadı ama ben yine de söktüm attım. Zaten yeni SSD almıştım. Bugün de test ettim. Özellikle kullanırken kesin mavi ekran veren bir program vardı, saatlerce çalıştırdım mavi ekran vermedi. 3-4 gün daha zorlayıp test edeceğim ama muhtemelen sorunu bulduk. Sonuca göre de konuyu çözüldü olarak işaretlerim.

Dün gece HDD'nin içini boşalttım. Taramada bad sector çıkmadı ama ben yine de söktüm attım. Zaten yeni SSD almıştım. Bugün de test ettim. Özellikle kullanırken kesin mavi ekran veren bir program vardı, saatlerce çalıştırdım mavi ekran vermedi. 3-4 gün daha zorlayıp test edeceğim ama muhtemelen sorunu bulduk. Sonuca göre de konuyu çözüldü olarak işaretlerim.
Dönütünüzü bekliyorum.

2 gündür bilgisayarı zorluyorum. Hiç mavi ekran almadım. Sorun eski PC'den çıkarıp taktığım Samsung SATA diskteymiş. 6 aydır saçımı başımı yoluyordum sorunun kaynağını bulmak için. Yardımları için @GFYT dostuma teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı