Windows Update yaparken kullanılmış olabilir.
ntoskrnl.exe yani System Windows işletim sisteminin önemli bir parçasıdır. ntoskrnl.exe Windows 10 da çekirdek görüntü dosyası olarak geçir.
ntoskrnl.exe dosyası kesinlikle silinmeye çalışılmamalıdır. Windows işletim sisteminde Kernel ya da Türkçesi ile Çekirdek pek çok sistem hizmetinden sorumludur. Bellek yönetimi, donanım sanallaştırma, güvenlik, Önbellek yönetimi ve daha pek çok sistem hizmetinin kalbinde yer alır.
Donanım seviyesinde uygulamalar ve donanım arasında bir köptü oluşturur. ntoskrnl.exe dosyası NT Operating System Kernel anlamına gelir. NT lafı daha önceden Microsoft'un sunucular için ürettiği Windows NT lafından gelmektedir. Buradaki NT (New Technology) yani Yeni Teknoloji lafının kısaltmasıdır.
Güncelleme yapıyorsanız kullanılabilir birkaç dakika inceleyin, devam ederse bilgisayarı yeniden başlatın.
Olabilir tekrar inceleyeceğim. WHEA (Windows Hardware Error Architecture) demektir.Altta Device Driver ile alakalı olan bir yazı var bu bir hata belirtisi olabilir mi?
Dün gece bunu fark ettim şimdi bilgisayarı açtığımda yine böyleydi
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.