Ntoskrnl.exe mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Valyre0

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Crucial BX500 480 GB & Seagate 3.5" 2 TB Barracuda
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Asus Prime B450M-K II
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600
Merhaba son iki üç gündür sürekli mavi ekranlar alıyorum. Dosyalara baktım ntoskrnl.exe diye bir hata sanırım ayrıca birkaç kere aldığımdan içlerinden birinde CLASSPNP.SYS adlı bir tane daha hata var. Yardımcı olur musunuz?

Kullandığın BX500 kronik sorunlu bir model. SSD'nin sağlığını ve write/read değerlerini kontrol edelim.

EaseUS yazılımını kaldırın.

Kullandığın BX500 kronik sorunlu bir model. SSD'nin sağlığını ve write/read değerlerini kontrol edelim.

EaseUS yazılımını kaldırın.

Sonuçlar böyle, ne olur ne olmaz iki diskide yaptım. Bir de EaseUS'ı da kaldırdım ama neden kaldırdığımızı anlamadım.

Dosya Ekleri

• CrystalDiskMark_20240701151555.png
    CrystalDiskMark_20240701151555.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 88
  • CrystalDiskMark_20240701150906.png
    CrystalDiskMark_20240701150906.png
    23,7 KB · Görüntüleme: 81
Sonuçlar böyle, ne olur ne olmaz iki diskide yaptım. Bir de EaseUS'ı da kaldırdım ama neden kaldırdığımızı anlamadım.

Minidump dosyanda o yazılıma ait hata vardı ondan kaldırmanı istedim. Sağlık durumunu da kontrol eder misin SSD'nin? Çünkü SSD kaynaklı olduğunu gösteren hatalar var.

Minidump dosyanda o yazılıma ait hata vardı ondan kaldırmanı istedim. Sağlık durumunu da kontrol eder misin SSD'nin? Çünkü SSD kaynaklı olduğunu gösteren hatalar var.

Haa, tamamdır o zaman teşekkür ederim sildirdiğiniz için bir de sağlık değerlerini de buraya bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• CrystalDiskInfo_20240701152252.png
    CrystalDiskInfo_20240701152252.png
    63,4 KB · Görüntüleme: 72
  • CrystalDiskInfo_20240701152247.png
    CrystalDiskInfo_20240701152247.png
    63,6 KB · Görüntüleme: 92
Haa, tamamdır o zaman teşekkür ederim sildirdiğiniz için bir de sağlık değerlerini de buraya bırakıyorum.

Bir süre kullanın bu şekilde muhtemelen Windows'ta bozulma var. CMD'ye SFC /scannow komutunu uygulayın.

Bir süre kullanın bu şekilde muhtemelen Windows'ta bozulma var. CMD'ye SFC /scannow komutunu uygulayın.

Dediğiniz komutu uyguladım bir şey çıkmadığını söyledi. Ancak yaklaşık 4 5 dakika önce yine mavi ekran yedim hatta öncekilerinde olduğu gibi yemeden önce harddiskimden bir ses geldi ve öyle mavi ekran geldi, genelde o ses bir şey indirdiğim zaman falan çıkar.

Dediğiniz komutu uyguladım bir şey çıkmadığını söyledi. Ancak yaklaşık 4 5 dakika önce yine mavi ekran yedim hatta öncekilerinde olduğu gibi yemeden önce harddiskimden bir ses geldi ve öyle mavi ekran geldi, genelde o ses bir şey indirdiğim zaman falan çıkar.

Disk kaynaklı hata var ben SSD olduğunu belirttim lakin HDD kaynaklı da olabilir. Bad sector testi yapar mısın?

Disk kaynaklı hata var ben SSD olduğunu belirttim lakin HDD kaynaklı da olabilir. Bad sector testi yapar mısın?

Hocam emin olmamakla birlikte acaba donanımsal kablo olarak bir sıkıntı olabilir mi ya arada bir D diskinin ne olacağını seçin diyor ve şu an HD tune Pro'yu kullanıyordum mavi ekran yedim geri açtım HD tune Pro'yu yine başlattım testi bu sefer de D diskinin ne olacağını seçin dedi ve şu fotoğraftaki gibi oldu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-01 174004.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-01 174004.png
    34 KB · Görüntüleme: 88
Hocam emin olmamakla birlikte acaba donanımsal kablo olarak bir sıkıntı olabilir mi ya arada bir D diskinin ne olacağını seçin diyor ve şu an HD tune Pro'yu kullanıyordum mavi ekran yedim geri açtım HD tune Pro'yu yine başlattım testi bu sefer de D diskinin ne olacağını seçin dedi ve şu fotoğraftaki gibi oldu.

Kabloyu değiştirebilir farklı bir porta bağlayabilirsin. Sorunun HDD kaynaklı bu arada haberin olsun çıkartıp kullandığında mavi ekran almadığını sen de gözlemleyeceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı