Ntoskrnl.exe mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Valyre0

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Crucial BX500 480 GB & Seagate 3.5" 2 TB Barracuda
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Asus Prime B450M-K II
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600
Merhaba son iki üç gündür sürekli mavi ekranlar alıyorum. Dosyalara baktım ntoskrnl.exe diye bir hata sanırım ayrıca birkaç kere aldığımdan içlerinden birinde CLASSPNP.SYS adlı bir tane daha hata var. Yardımcı olur musunuz?

Dostum hem HDD hem SSD'de sorun var gibi görünüyor. Attığın son dosyada da disk hataları mevcut.

Hocam yani şu durumda yapabileceğim tek şey farklı bir diske geçmek mi olacak bunlar perte mi çıkmış oldu yapabileceğimiz bir şey var mı?

Hocam yani şu durumda yapabileceğim tek şey farklı bir diske geçmek mi olacak bunlar perte mi çıkmış oldu yapabileceğimiz bir şey var mı?

HDD'yi sisteme tak SSD'yi çıkart. HDD'ye temiz kurulum yap, sorunun çözülüp çözülmediğini gözlemle. 2 diskin de sağlıklı değil ama SSD mavi ekrana sebep olmuş.

HDD'yi sisteme tak SSD'yi çıkart. HDD'ye temiz kurulum yap, sorunun çözülüp çözülmediğini gözlemle. 2 diskin de sağlıklı değil ama SSD mavi ekrana sebep olmuş.

Hocam şimdi ben format atacağım direkt bilgisayara iki diskimde sağlıklı gösteriyor üstüne bad sector testlerinde de sorun yok format ile çözülme ihtimali var mıdır?

Donanımsal bir sorunu format atarak çözemezsin.

Hocam orasını biliyorum da zaten testlerde bir problem yok gösteriyor bari alternatif bir şey var mı onu söyleyin niye kesik kesik konuşuyoruz sürekli.

Donanımsal bir sorunu format atarak çözemezsin.

Neyse hocam tamam ben bir şeyler yapmaya çalışacağım, sağ olun.

Son düzenleme:

Sadece sizin konunuz ile ilgilenmiyorum öyle bir olanağım yok. Sen dediğim gibi HDD'ye Windows'unu kur, SSD'yi çıkart bir süre kullanma.

Sadece sizin konunuz ile ilgilenmiyorum öyle bir olanağım yok. Sen dediğim gibi HDD'ye Windows'unu kur, SSD'yi çıkart bir süre kullanma.

Ha biliyorum hocam profilinizden görmüştüm bayağı bir kişiyle meşgulsünüz, benim anlatmaya çalıştığım şey konuşmamız çok kesik kesik oluyordu bir de direkt SSD'yi sök gibi yönlendirmeler yapıyordunuz sonrasında ne yapacağımı söylemiyordunuz o bir tık sıkıntı oluyordu yani yoksa tek benimle ilgilenin gibi bir şey kast etmedim ben, iletişimimiz çok zayıf kalıyordu sadece. Yine de teşekkürler hocam çok destek oldunuz hatta direkt tek siz destek oldunuz cidden teşekkürler.

Sana ne yapacağını belirttim ama. HDD'ye temiz kurulum yapıp SSD'yi sistemden sökecektiniz. Şu an ne alemde sistem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…