Numpad gereksiz mi?

svjzib

Decapat
Daha fazla  
Sadece oyun amaçlı bir sistem kurmayı düşünüyorum ama klavye konusunda kararsız kaldım. Numpad gereksiz diyen arkadaşlarım var. Siz hangisini tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen çok gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum, üstteki sayılar gayet yeterli geliyor bana. En büyük eksisi alandan çok fiyat yönünde, oradaki ekstra malzeme ve switchler ekstra masraf demek. Bu da fiyatı arttırıyor/aynı fiyatta kaliteyi düşürüyor doğal olarak.

Sadece oyun amaçlı bir sistem kurmayı düşünüyorum ama klavye konusunda kararsız kaldım. Numpad gereksiz diyen arkadaşlarım var. Siz hangisini tavsiye edersiniz?
Alanın darsa almamak daha rahat oluyo özellikle mouse için. Benim masam geniş olsa da ben numpad olmayan bir klavye kullanıyorum. Daha rahat geliyor.

Eğer bilgisayarı kullanmaktaki tek amacınız oyun oynamak ise evet gereksiz. Ancak işe matematiksel amaçlı kullanım da girecekse üstteki tuşlar tam bir işkenceye dönüyor. O zaman numpad arıyor bünye.

Hangi tuş takımını kullandığınıza bağlı. Anne ve babam numpad kullanıyor ama ben Numpad istemiyorum ve üst tuşları kullanıyorum. Numpad olmasa daha compact olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı