Numpadlı klavye vs numpadsiz klavye

mavıuszed

Hectopat
Arkadaşlar klavye alacağım. Redragon'lar iyi ama numpadsiz çoğu. Şu an kullandığım klavye numpadli ve bir sıkıntı yok. Siz nasıl tercih ederdiniz?

Helikopter görevi için numpadli.

Arkadaşlar klavye alacağım. Redragon'lar iyi ama numpadsiz çoğu. Şu an kullandığım klavye numpadli ve bir sıkıntı yok. Siz nasıl tercih ederdiniz?

Ben numepadsiz tercih ederdim çünkü genellikle oyun oynuyorum. Ama günlük kullanımda numpadli klavyeler daha iyi.

Eğer temel amaç oyun ise %60 klavye. Hatta yazı yazma konusunda bile %60 klavyeye alışınca çok rahat oluyor fakat numpad sayı dizilimine alışıksan ve onu kullanıyorsan kesinlikle tam klavye, eğer numpad kullanmıyorsan ve biraz küçük olsun diyorsan TKL(Tenkeyless(Numpadsiz)) klavye. Eğer yön tuşlarını kullanmıyorsan ve del, ıns, home gibi tuşları da FN kısayolları ile(Hatta bazı klavyeler yön tuşlarını da FN ile kullandırtıyor) kullanırım veya hiç kullanmam diyorsan ki temel amacı oyun olan bunları kullanmaz %60 klavye.

Numpad gereksiz yer kaplıyor bana göre o yüzden küçük klavye kullanıyorum Numpad amacını da anlamış değilim. Çok oyun oynadığım için %60 klavye kullanıyorum.

Herkes numpadsiz diyor çok şaşırdım. Ben numpadi aşırı fazla kullanıyorum gündelikte de oyunlarda da. Kısayol atarım, sayıları oradan girerim, hesaplamaları oradan yaparım vs vs. çok oyun oynadığım halde numpad benim için olmazsa olmaz.

Herkes numpadsiz diyor çok şaşırdım. Ben numpadi aşırı fazla kullanıyorum gündelikte de oyunlarda da. Kısayol atarım, sayıları oradan girerim, hesaplamaları oradan yaparım vs vs. çok oyun oynadığım halde numpad benim için olmazsa olmaz.
Kullanım alanı ve zevk meselesi hocam. Ben oyunları Dualsense ile oynayıp klavyeyi de yazı amaçlı kullanıyorum. Numpad sadece şifre girerken kolaylık sağlıyor o kadar. Benim gibi küçük masası olan biri için de o kolaylık feda edilebilir bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı