Nutaku.net üzerinden telefona dosya indi

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yabancı haber sitesinde geziyordum diğer taraftan da bilgisayarda oyunun başlamasını bekliyordum. Sonra oyun başladı, ben telefonun ekranı açık bir şekilde yatağa bıraktım. Sonrasında telefonu elime aldığımda nutaku.net isimli adult oyun platformu gibi bir şey açıktı, kapattım. Telefona girdim baktım bir şey inmiş, tıkladım, o siteden oyun inmiş. Girdim, 1-2 dk ne olduğunu anlamaya çalışıp sildim.

Ben bu site zararlı mı bilmiyorum. İnternette baktım, kimisi güvenli alışveriş yaptım falan filan diyor kimisi virüs falan yayıyor diyor. Kaspersky mobil sürümü ile telefonu tarattım, 10 tane karantinaya Chrome download dosyasından trojan buldu, ben de hepsini sildim ama içim rahat etmiyor.

Neler yapabilirim? Bütün birikimim falan mobil bankacılik uygulamasında ve kripto hesabıma falan erisirlerse benim için sorun olur. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Screenshot_2022-01-03-04-35-18-853_com.kms.free.jpg Screenshot_2022-01-03-04-34-59-174_com.kms.free.jpg Screenshot_2022-01-03-04-34-51-999_com.kms.free.jpg Screenshot_2022-01-03-04-34-43-107_com.kms.free.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi ne olduğunu anlamak için uygulamayı açtım, o yüzden tırsıyorum.
Doğru, benim hatam. Uygulamayı açtıysanız neler olabileceği hakkında bir fikrim yok maalesef, mobil alanına hakim değilim. Yine de, dosya sistemi izni vermediyseniz bir nebze güvende olacağınızı düşünüyorum. Sizin için önemli olan hesapların şifrelerini başka bir cihaz üzerinden değiştirip bütün cihazlardan çıkış yapmaya zorlayarak en azından şimdilik kendinizi güvene almanızı öneririm.

Doğru, benim hatam. Uygulamayı açtıysanız neler olabileceği hakkında bir fikrim yok maalesef, mobil alanına hakim değilim. Yine de, dosya sistemi izni vermediyseniz bir nebze güvende olacağınızı düşünüyorum. Sizin için önemli olan hesapların şifrelerini başka bir cihaz üzerinden değiştirip bütün cihazlardan çıkış yapmaya zorlayarak en azından şimdilik kendinizi güvene almanızı öneririm.
Herhangi bir izin istemedi telefona dair.

Eki Görüntüle 1259930

Hocam site kapanmış. Büyük ihtimalle virüs yayıyor. Yoksa kapanmazdı.

Hocam site adult oyun sitesi, devlet o yüzden yasaklamış olabilir. Yabancı forumlarda ve Reddit'te araştırdım şimdi. Herkes gayet güvenli 1-2 yıldır kullanıyorum gibi biseyler yazmışlar benim de için rahatladı şimdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı