Nutuk'a iftira atılıyor

generalizmo

Yoctopat
Daha fazla  
Nutuk, atamızın bize bıraktığı en büyük eserlerden biri. Kendisi bu devleti kurduğunda zaten ülkedeki en güçlü kişiydi. İstese kendi imparatorluğunu bile ilan edebilecek güce sahipken bu ülkede demokratik bir rejim kurmaya çalıştı. Bunu yaparken hayallere kapılmadı. Reformları zamanında, alıştıra alıştıra yaptı. Belki daha uzun yaşasaydı şu an çok daha güzel bir ülkede yaşardık.
Google Play'i açıp kitaplara girin. Kesin bir nutuk görürsünüz. Bazı hadsiz traditionalistler onun kitabına iftiralar atmış, kurgu demiş, batıl inanç diye yorumlamış.
Bu ülkede laikliğin içine ettiler. Artık dinimizi korumak için laikliğe sarılmamız gerek. Sağda solda ben ramazanda oruç tuttum o tutmadı, bana oy verin diyenler var. Elhamdülillah ben de Müslüman'ı ama dini gereklilikleri yerine getirerek oy kazanılmaz! Atatürk bu yüzden çok partililer geçmedi. Çünkü ne zaman geçse muhalefet laikliğe uymuyordu.
Bir çocuğu bir röportajda böyle konuştuğu için dövdüler. Dövenlerin biri şöyle demişti.
"Kuranın kendisi siyaset değil mi"
Umarım genç nesil atamızın mirasına daha iyi sahip çıkar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Müslüman isen aynı zamanda laik olamazsın İslam buna izin vermiyor (Müslüman değilim)
Osmanlı bu dediginizi bir nebze cözmüştü zira hristiyanların meselelerini hristiyanlar , yahudilerinkini yahudiler belirler idi. Hz.Muhammed yönetiminde ise araplar, hristiyanlar ve yahudiler din bazlı kuralların aksine devlet bazlı eşit kurallarla yönetilmişlerdir. Yani Islamın buna izin vermemesi gibi bir durum bence söz konusu değil yoksa Peygamber Efendimiz bu şekilde yönetim sağlamazdı.

Hayır İslam'da ve kuranda bahsedilen ve kendine müslümanız diyen milletlerin, devletlerinin olması gereken yönetim şekli şeriat günümüzde şeriat dediğimiz vakit herkes çok yanlış anlıyor irana veafganistana çeviriyorlar hemen kafalarını fakat şeriatın asıl manası İslam demektir. Şeriat= İslam hukukudur, eğer bir devlet şeriat ile yönetiliyor ise veya öyle olduğunu iddia ediyor ise bu devletin İslam ile yönetiliyor olması lazım. Tabii günümüzdeki irandaki mezhepsel farklardan dolayı şeriat yok Afganistan da ise büyük bir aşırıcılık var. Eğer sen islam hukukunu red ediyor isen ve müslüman olduğunu söylüyor isen müslüman değilsindir ve Maide suresi 46.ayet gibi ayetlerde bu açıkca belirtilmiş zaten.

Şeriat illa ülkenin yönetim biçimi olacak diye bir şey yok, insanlar bunu yanlış anlıyor. Şeriata uygun yaşandığı sürece gerisi ondan çıkmıştır. Hem laik hem Müslüman olunur.

Hayır kuranı okudu isen şeriatın hem devletin hem de insanın yönetim biçimi olmasının zorunlu olduğunu anlamışsındır zaten kanka.

Hocam Hz.Muhammedin tarihini okuyan bir Tarih Bölümü öğrencisiyim ben. Nasıl yonettiğini gayet iyi biliyorum ancak siz bilmek istemiyorsunuz gibi duruyor. Muhattap olmuyorum daha.

Hocam Hz. Muhammed'in tarihini okuyan bir tarih bölümü öğrencisiyim ben. Nasıl yonettiğini gayet iyi biliyorum ancak siz bilmek istemiyorsunuz gibi duruyor. Muhatap olmuyorum daha.

Senin Muhammed tarihini okuyan bir tarih bölümü öğrencisi olman bir şey ifade etmiyor benim için hakikat tektir ne okuduğunun hiçbir önemi yok benim gözümde. Bunu kabul etmiyor isen veya kabul etmek istemiyor isen sana birşey diyecek halim de yok, zaten belirttiğim gibi ben müslüman değilim fakat bu müslümanım diye geçinen kişilerin bazı islamı gerçeklere kulaklarını tıkadıklarını görüyorum örneğin sizler gibi.

Hz.Muhammedin nasıl yönettiğini açıklıyorum sen bana bambaşka birşey anlatiyorsun. Gözünü kapatan sensin gibi duruyor. Burada Kurandan bahsetmiyorum Hz.Muhammedin uygulamasından bahsediyorum. Söylediğim şeyler kanıtlanmış arşiv bilgileri. Kulağını tıkayıp kendi bildiğinizi okuyan sizsiniz.

Ben Müslüman olduğun dönemlerde de ve İslam'dan çıkarken de bu konular hakkında yeterince araştırma yaptım zaten merak etmeyin o nedenle

Dostum Müslüman isen aynı zamanda laik olamazsın İslam buna izin vermiyor (Müslüman değilim)
Adam haklı neden beğenmedim attınız? Kuran'da açık açık şeriat desteklenmesi gerektiği yazılıyor. Ayrıca laiklik Sekülerizm'den daha katı mesela mesela devlet dairelerinde dini kıyafetler ve dini semboller yasak(Fransa gibi) ancak Sekülerizmde ise devlet dairelerinde bu tarz yasaklar yok veya sınırlıdır. Ayrıca bir insan laik olamaz laik bir dini yönetim biçimidir, Bir insan ya Muhafazakar yada Seküler olabilir,Laik değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…