NVIDIA, 3070 Ti'a neden 8 GB VRAM koyuyor?

letranger

Megapat
Daha fazla  
Burada da birkaç kez konusunu çok açtığım üzere Almanya Amazon'dan ASUS TUF RTX 3070 Ti aldım. Fakat birçok kişi 8 GB VRAM'ın bugün için değilse bile 1-2 yıl sonra sorun olacağını söylüyor. Atıyorum, 1 yıl sonra çıkacak X oyunu kart rahatlıkla 2K Full ayarlarda oynatacak güce sahipken sırf VRAM'i yetmiyor diye darboğaz yaşatıp ayar kısmak zorunda bırakabilirmiş. Durum buysa koskoca NVIDIA nasıl böyle bir saçmalık yapıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısaca pazarlama stratejisi olsa da 8 GB VRAM rahatlıkla 10 sene daha iş görecektir. Aslına bakarsak VRAM'ın 8 GB olması pek sorun değil sonuçta VRAM yetmeyince ondan daha güçsüzde olsa sistem bellekleri (RAM) devreye giriyor.
Ancak evet 3070 Ti gibi bir canavara en az 12 GB VRAM olsa bal-kaymak gibi olurdu :)

Her yıl yeni kart al diye. Ultra uzun ömürlü kart yapsa tek seferde satacak bitecek. Sen olsan yapar mıydın?

Firmaların ömür biçme vb stratejileri var ama buradaki durum çok saçma ya.
Kısaca pazarlama stratejisi olsa da 8 GB VRAM rahatlıkla 10 sene daha iş görecektir. Aslına bakarsak VRAM'ın 8 GB olması pek sorun değil sonuçta VRAM yetmeyince ondan daha güçsüzde olsa sistem bellekleri (RAM) devreye giriyor.
Ancak evet 3070 Ti gibi bir canavara en az 12 GB VRAM olsa bal-kaymak gibi olurdu :)

Benim okuduğum kartın gücünü sınırladiğı idi. Ne bilim çok kaslı bir dövüşcüye dar kiyefet giydirip hareketlerini kısıtlamak gibi. Dediğim durum olmayacaksa sorun yok zaten ama kartın gücü yettiği halde vram yüzünden grafik ayarı dusureceksem çok sıkıntı. Parama yazık. Ha kartın gücü yetmez eyvallah sınırı bu derim. Ama vram yüzünden olması sıkıntı.
Hocam 500 MB VRAM ile idare ediyorum xd 8 GB VRAM'in daha çok işi var bence. Bayağı gider diye düşüyorum.

Hocam tabii ki uzun seneler gidecektir bozulmadikca ama benim işaret ettiğim nokta misal çok sağlam bir oyun çıktı. Kartın gücü full ayar cekmeye yetiyor ama vram yetmiyor diyelim. Bu noktada grafik kısmak sıkıntı. Zaten ben 3060 almak istiyordum da stok yoktu alırken. Ben de uzun süre çok düşük kartlarla idare ettim hocam ama bu kadar para vermişken insan takılıyor böyle şeylere. Alırken uyanamadim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı