NVIDIA 410M Oyunlarda Kasma Sorunu

lookatme

Hectopat
Makaleler
1
Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarım oyunlarda kasmaya başladı. Eskiden hiç kasmayan oyunlarda şimdi ise hep kasıyor. Neden kastığını bende anlamadım. Nasıl düzeltebilirim? Şimdiden herkese teşekkürler. İyi forumlar.

Ekran kartı: NVIDIA 410M
İşlemci: İntel Core İ3-2330M
İşletim Sistemi: Windows 8.1

Ekran kartı sürücü sürümü ve kasan oyun nedir ? Isınma için cihazı açıp GPU ve CPU'daki kuruyan termal macunu yenisiyle değiştirin ama 410M epey eski ve oyun için üretilmedi.
Zaten çok ağır oyunlar oynamıyorum. Goley oynuyorum. Sürümü daha bugün daha güncelledim. Birden kasmaya başladı. En düşük ayarlarda oynamama rağmen kasıyor. Ekran kartımın sıcaklığına baktığımda 70 C gözüküyor.

Oyunun yapımcılarından destek alın. 24 Mart'ta oyun yamalanmış. Muhtemelen sorun da bu yama ile birlikte geldi. Free to Play oyunlarda sorunun ne olacağı hiç belli olmuyor...
Aynı bilgisayar kardeşimde de var ama onda hiç kasmıyor. Nedense hep benim bilgisayarıma bir şeyler olur zaten.

Aynı sorunu bende yaşıyordum i5 2430 540m ile hatta hd grafik 540m den daha iyi performansı veriyordu. Dizüstü bilgisayarı açıp bir güzel temizledim ve düzeldi şuan gayet iyi durumda.

Kardeşim donma sorununu bir nebzede olsa azaltan çözüm tabi bende işe yaradı. Vsync ayarını kapatırsan fps hızın artabilit belkide azalabilir ama sonuçta monitörünün hızına sabitlemez.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı