NVIDIA 546.17 Güncellemesi ile birçok sorun giderildi!

Bahsettiğim sorun için şu konuyu açmıştım, sanırım hala düzelmedi. Sürücüyü bayağı bir downgrade etmek zorunda kaldım hala öyle kullanıyorum.

İlginç. AMD'e laf atılıyordu sürücü probleminden dolayı yaşanan sorunlar için demek NVIDIA'da olabiliyormuş. Umarım sorununuz kısa zamanda çözülür.

RTX 3000 2 yıl ve RTX 4000 1 yıl kullandım, Discord da yüzlerce kez ekran paylaşımı açmışımdır böyle bir sorun yaşamadım.

AMD sorunları %90 üzeri kullanıcı aynı sorunları görebiliyor ama NVIDIA da olasılık çok düşük bu arkadaşın yaşadığı sorun globalde NVIDIA'nin başını ağrıtacak kadar yaygın değil belki de haberi bile yok, ya da driver ile bir şey çakışıyor.

RTX 3000 2 yıl ve RTX 4000 1 yıl kullandım, Discord da yüzlerce kez ekran paylaşımı açmışımdır böyle bir sorun yaşamadım.

AMD sorunları %90 üzeri kullanıcı aynı sorunları görebiliyor ama NVIDIA da olasılık çok düşük bu arkadaşın yaşadığı sorun globalde NVIDIA'nin başını ağrıtacak kadar yaygın değil belki de haberi bile yok, ya da driver ile bir şey çakışıyor.

Haklısınız dün 3060 Ti'dan 3070'e geçtim ve 546.17 sürücüsünü yükledim. Oyunlarda performans kaybı yaşadım, sonrasında 3060 Ti'da kullandığım 537.34'e geri döndüm ve sorunum kalmadı.

Discord'da ekran paylaşımı yaparken gri ekran sorunu vardı. Çözdüler mi acaba?
546.17 sürücüsünün bilinen hatalarını yayınlamışlar. Discord hatası orada var. Sanırım çözüm için üzerinde uğraşıyorlar. Yeni gelecek güncelleme bu sorunu çözebilir. Mesela bende de Edge kullanırken bazen satranç tahtasına benzer ilginç bir renk belirip anında kaybolduyordu. O da ekran kartı sürücüsü ile alakalıymış o da bilinen sorunlar arasında.

Bilinen Sorunlar
  • [Discord] Yayın akışı sırasında renkler ile ilgili sorunlar. [4349586]
  • Windows'da her kullanıcı geçişi yapıldığında sistem tepsisinde yeni bir NVIDIA simgesi oluşturulması. [4251314]
  • Chromium tabanlı uygulamalarda küçük dama tahtası benzeri desenin rastgele görünmesi. [3992875]
  • [GeForce GTX 10/RTX 20 serisi] Windows Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması ve NVIDIA SLI'ın her ikisi de etkinleştirildiğinde bilgisayar rastgele donması. [4009884]
  • Bir G-SYNC ekranı HDMI monitöre klonlarken yatay bant görünmesi. [4103923]
  • [Alienware X17 R2 w/ GeForce RTX 3080 Ti] Dizüstü bilgisayar özel GPU modundayken DirectX oyunu başlatıldığında ekran kararması. [4146369]
  • [RTX 4060 Ti] Masaüstü uygulamaları kullanırken ekranın üst kısmında siyah bir çubukla birlikte ekran rastgele titremesi. [4239893]
  • Belirli sistemlerde web tarayıcılarında kaydırma yaparken hafif takılmalar gözlemlenmesi. [4362307]
  • [Maxwell] Birden fazla uyku/uyanma denemesinden sonra monitörün açılmaması. [4351702]
  • Uzun süreli bilgisayar kullanımından sonra, V-SYNC bazı yapılandırmalarda düzgün çalışmayı durdurması. [4379096]

Bende tam tersi çalıştı, 546.17 kurduktan sonra sistem sapıttı. İşin pis tarafı ondan sonra eski sürücüyü kuruncada düzelmedi. Format attım, direk eski sürücüyü kurunca normale döndü. Acaba bir driver çakışması mı var diye tekrar kurdum 546.17 gene yaptı, gene eskiye sürücüyü kurmama rağmen devam etti. Çıldırmalık mevzu valla.(Silme işlemlerini DDU ile güvenli modda yapıyorum)
NVIDIA son sürücüde sistem bozuluyor

AMD'nin hala sorunlu sürücü çıkarması nedeniyle 23.9.1'deyim.

Nvidia yazılım konusunda daha iyi.

Bir G-SYNC ekranı HDMI monitöre klonlarken yatay bant görünmesi.
Benim laptop G-SYNC yok fakat CS2 oyununda ekranın aşağısına inince karanlık bir yerlerde yatay bant şeklinde bir gölgelenme var sisli gibi duruyor çok gözükmese de parlak yerden karanlık yere gelince dikkat edince görüyorum.

Bende tam tersi çalıştı, 546.17 kurduktan sonra sistem sapıttı. İşin pis tarafı ondan sonra eski sürücüyü kuruncada düzelmedi. Format attım, direk eski sürücüyü kurunca normale döndü. Acaba bir driver çakışması mı var diye tekrar kurdum 546.17 gene yaptı, gene eskiye sürücüyü kurmama rağmen devam etti. Çıldırmalık mevzu valla.(Silme işlemlerini DDU ile güvenli modda yapıyorum)
NVIDIA son sürücüde sistem bozuluyor
Bilinen sorunlarda yok bu sorun ama eminim sorunun farkındalardır. Yeni güncelleme ile çözüleceğini düşünüyorum. Ben şuan son sürüm olan 546.17 kullanıyorum ve bana göre gayet stabil. Ancak bilinen sorunlarda yazan, discord üzerinde yayın yaparken yayının renklerin sapıtması, Edge de gezerken saniyelik dama tahtası gibi görünen garip görseller belirip gitmesi mevcut. Çok rahatsız etmiyor ancak bilinen sorunlar arasındalar yeni güncelleme ile çözülür diye düşünüyorum.

Yeni sürücü paylaşıldı. 546.29 sürücüsü. Henüz yeni paylaşıldığı için güncelleme notları yayınlanmadı. Yayınlanınca konu açacağım. Sanırım güzel hata çözümleri yapmışlar. Güncelleme notlarını görmeden yeni sürücüye geçmeyi düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bilinen sorunlarda yok bu sorun ama eminim sorunun farkındalardır. Yeni güncelleme ile çözüleceğini düşünüyorum. Ben şuan son sürüm olan 546.17 kullanıyorum ve bana göre gayet stabil. Ancak bilinen sorunlarda yazan, discord üzerinde yayın yaparken yayının renklerin sapıtması, Edge de gezerken saniyelik dama tahtası gibi görünen garip görseller belirip gitmesi mevcut. Çok rahatsız etmiyor ancak bilinen sorunlar arasındalar yeni güncelleme ile çözülür diye düşünüyorum.

Yeni sürücü paylaşıldı. 546.29 sürücüsü. Henüz yeni paylaşıldığı için güncelleme notları yayınlanmadı. Yayınlanınca konu açacağım. Sanırım güzel hata çözümleri yapmışlar. Güncelleme notlarını görmeden yeni sürücüye geçmeyi düşünmüyorum.
Linkteki konuma bakar mısınız, özellikle linkteki konudaki son mesajıma. Orada video içerik olarak sorunu gösterdim. Şuan normal çalışıyor, bir öyle bir böyle çalışıyor. Çıkamadım valla işin içinden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı