NVIDIA 581.08 sürücüsünde Smooth Motion çalışmıyor

L0rrec

Hectopat
Makaleler
11
Az önce yeni sürücü geldi NVIDIA 581.08 daha Smooth Motion özelliği geldi 4000 serisine baktım sekme aktif olmuş NVIDIA App'dan açtım ama oyunda bir fark göremedim. Deneme sürümünde yapılmış videoda %50 FPS farkı vardı bende hiç olmadı sanki hiç açılmamış gibi. Anlamadım. Sadece NVIDIA App'dan açılıyor başka yerde yok. World of Warcraft da denedim ki o deneyen yabancı kişi de onda denemiş adam 2'ye katladı FPS'yi bende hiç değişmedi.

Deneyen test eden olursa deneyimini yazarsa iyi olur. GeForce forumunda bir kişi daha yazmış 4080 kullanıyorum çalışmıyor diye.

Not: Biraz test yaptım ve şu an çalıştı bilmiyorum başta olmamıştı restart attım sanırım ondan olabilir.

World of Warcraft da FPS yükseliyor şehirde mesela 78-90 aldığım yerde 120 144 oluyor fakat yine de arada takılma yapıyor. Normalde orada hep yapıyor zaten ama ben belki tamamen gider diye düşündüm ama öyle olmadı.

Warcraft 3 reforged da denedim hazır yüklü oyunlardan deneme yaptım 200 civarı alırken 348 almaya başladı.

Ve son olarak da Metro Exodus Enhanced Edition da denedim DLSS'yi kapattım ve gerisi full ayarlarda.
120 aldığım yerde 150-168 almaya başladım.

Çalışmaya çalışıyor ama oyunlarda verdiği ek FPS değişiyor oyununa göre. Sanırım belki biraz daha gelişmesi lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Smooth Motion FPS'i direkt olarak 2x yapıyor, developer sürümü ile 40 serisi kartta kullanıyorum bir süredir, FG'den daha iyi çalışıyor. Bazı oyunlarda vram tıkanıklığı ve FG oyuna optimize edilmediği için kötü çalışabiliyor. Smooth Motion'da böyle bir sorun bulunmuyor.

En son çıkan Mafia The Old Country'de test ettim, smooth motion FPS'i direkt olarak 2x yaparken, frame generation aynı yerde FPS'i etkilemedi, sebebide VRAM'ın tamamen dolması ve DLSS FG'nin oyuna düzgün uyarlanamaması.

Smooth Motion FPS'i direkt olarak 2X yapıyor, developer sürümü ile 40 serisi kartta kullanıyorum bir süredir, FG'den daha iyi çalışıyor. Bazı oyunlarda VRAM tıkanıklığı ve FG oyuna optimize edilmediği için kötü çalışabiliyor. Smooth Motion'da böyle bir sorun bulunmuyor.

En son çıkan Mafia: The Old Country'de test ettim, Smooth Motion FPS'i direkt olarak 2X yaparken, Frame Generation aynı yerde FPS'i etkilemedi, sebebi de VRAM'ın tamamen dolması ve DLSS FG'nin oyuna düzgün uyarlanamaması.

Şimdi Stalker 2 de denedim.

Önce DLSS quality + Frame Generation açık DLSS ise 4 seçili 310.3 normalde oyun eski modeli kullanıyor 3.7.20 bu en yeni çıkan DLSS 4.

1080p de 210 civarı FPS alıyordum.
Sonra DLSS'yi kapattım ve Frame Generation'ı da kapattım.

120 civarı aldım fakat berbat görüntü çünkü TAA TSR DLSS hiçbiri yoktu. TAA ve TSR açtım ama açınca
Hemen input lag artıyordu.

Sonra DLSS'yi Quality de açtım ve NVIDIA Reflex'i açtım 202-205 FPS aldım ve görüntü gayet güzeldi.

Ayrıca hiç input lag olmadı çünkü reflex devreye girdi daha önce Frame Gen açınca devre dışı kalıyordu. Şimdi aktif oldu.

Son olarak şöyle oldu

DLSS 4 quality + Smooth Motion + NVIDIA Reflex çok iyi oldu. Böylelikle Frame Gen'den kurtulmuş oldum.

Biraz önce de oblivion Remastered da denedim DLSS quality açık Frame Gen açık 158 alırken

DLSS quality de Frame Gen kapalı, Smooth Motion açık 150 aldım.

Frame Gen veya Smooth Motion kapalı 100 alıyorum.

Sanırım bu Smooth Motion'a en çok ihtiyacı olan kart serisi 2000-3000 ama onlara vermemişler sanırım kart satışını etkiler diye. Yazık olmuş.

Smooth Motion FPS'i direkt olarak 2X yapıyor, developer sürümü ile 40 serisi kartta kullanıyorum bir süredir, FG'den daha iyi çalışıyor. Bazı oyunlarda VRAM tıkanıklığı ve FG oyuna optimize edilmediği için kötü çalışabiliyor. Smooth Motion'da böyle bir sorun bulunmuyor.

En son çıkan Mafia: The Old Country'de test ettim, Smooth Motion FPS'i direkt olarak 2X yaparken, Frame Generation aynı yerde FPS'i etkilemedi, sebebi de VRAM'ın tamamen dolması ve DLSS FG'nin oyuna düzgün uyarlanamaması.

Stalker 2 ve Elder Scrolls oblivion Remastered da

İkisini de açıp denedim hem Frame Generation hem de Smooth Motion

Oblivion da 290-300

Stalker 2 de 297'lere geldi.

Oblivion tertemiz bir sıkıntı yok. Stalker 2 de temiz sadece bu oyunda Frame Gen açınca input lag oluyor biraz mouse da oda katlanılabilir seviyede sonuçta rekabetçi bir oyun değil. Görüntü gayet iyi.
Frame Gen yokken 6300 MB kullanıyordu VRAM açınca 6600-6700 oldu. RAM ise 20GB kullanıyor fark etmiyor hangisi açık

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı