Nvidia 7300 LE Sistemi Upgrade Etmek

lifestyle

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Elimde yaklaşık 10 sene önce almış olduğum Casper marka bir kasa var. Kasanın özelliklerine gelirsek;
  • İşlemci: Intel E4500
  • Ekran kartı: Nvidia 7300 LE
  • RAM: 1 GB (markasını bilmiyorum)
  • PSU: 300 Watt (markasını bilmiyorum)
  • HDD: Seagate 160 GB 7200 RPM
Bilgisayarda Windows XP kurulu. Oyunlarda ise CS:GO 15 FPS / LoL 30 FPS alabiliyorum. Bu değerler ile oyun oynamak neredeyse imkansız. 2000 - 2300 lira bandında bir bütçe ayırmış bulunuyorum. Bu bütçenin 1000 lirasını bilgisayara geri kalan para ile de bisiklet almayı düşünüyorum. Aklımda bu paranın hepsine bilgisayar almakta var ama gözlerimin bozulmasını istemediğimden ve beni kötü etkileyeceğinden bilgisayara çok bağlı kalmak istemiyorum. Bu nedenle elimdeki paranın bir kısmını bilgisayarımı yenilemek bir kısmını da beni başka hobilere ve sosyal alanlara yöneltecek şeylere harcamak istiyorum. Aklımda birkaç farklı seçenek var bunlar;
  1. 0 olarak RAM - ekran kartı - işlemci - anakartı yenilemek.
  2. 1000 - 1200 liraya yeni sistem toplamak.
  3. 2. el olarak RAM - ekran kartı - işlemci - anakartı yenilemek
  4. Anakart almadan 2. el, anakarta uyumlu işlemci - ekran kartı - RAM almak.
Bu arada anakartın modelini bilmiyorum. Peki bu şartları göze alarak benim hangi tercihi yapmamı önerirsiniz? Yorumlarınız benim için çok önemli. Önerdiğiniz seçenek ile ilgili de hangi parçaları almamı yazarsanız çok mutlu olurum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
upload_2017-10-26_21-58-16.png
Bütçeni biraz daha artırıp böyle bir sistem almanı tavsiye ederim. Depolama olarak bir süre elinde bulunan HDD yi kullan yetmezse ileride 1TB/500GB HDD alabilirsin.

Bilgisayara 1600 lira verecek olsam zaten tüm parayı bilgisayara yatırırdım. Benim burada istediğim ya düşük bütçe ile pc toplamak ya da yüksek bütçe ile bilgisayar toplamak. Yani ortasını istemiyorum. Sanırım doların düşmesini bekliyip i3 8100 sistem alacağım.

Dolar 3.80 olmuşken 1000 liraya bilgisayar toplaman imkansız. Bilgisayarcık toplanır anca. İlgin olduğunu düşünmüyorum 3000 liraya bisiklet alabilirsin.

Bilgisayara 1600 lira verecek olsam zaten tüm parayı bilgisayara yatırırdım. Benim burada istediğim ya düşük bütçe ile pc toplamak ya da yüksek bütçe ile bilgisayar toplamak. Yani ortasını istemiyorum. Sanırım doların düşmesini bekliyip i3 8100 sistem alacağım.
İ3 8100 işlemcisine sahip bilgisayarlar şu anda 3000 Tl bandında kendin toplasan 2500 Tl civarlarında olur.

Dolar yükselir, düşmez. Hatta çok sürmez, 4.00 TL olma ihtimali çok yüksek.

Dolar 3.80 olmuşken 1000 liraya bilgisayar toplaman imkansız. Bilgisayarcık toplanır anca. İlgin olduğunu düşünmüyorum 3000 liraya bisiklet alabilirsin.
Öncelikle 1000 liraya bilgisayar derken anakart işlemci ekran kartı ve bellekten bahsetmiştim. Üstünkörü yaptığım hesapta 1000 - 1100 liraya 8GB ram Pentium G4400 Gt 1030 ve Msi H110m Pro Vd alınabiliyordu. Ama dediğiniz gibi dolar yükselmiş artık bu biraz zor oldu. "İlgin olduğunu düşünmüyorum" derken hangi konudan bahsettiniz acaba?
İ3 8100 işlemcisine sahip bilgisayarlar şu anda 3000 Tl bandında kendin toplasan 2500 Tl civarlarında olur.
Evet haklısın şuanda öyle bir fiyata denk geliyor. Ama uygun fiyatlı 8. nesil uyumlu anakartları beklemek gerekiyor.
Dolar yükselir, düşmez. Hatta çok sürmez, 4.00 TL olma ihtimali çok yüksek.
Doların 3.55 - 3.60 civarına düşmesini bekliyorum.
Sistem Önerim
İşlemci-Athlon X4 950
Anakart-Asus Prime B350M-K
RAM-Corsair Value Select 8GB
HDD-WD 1TB
Ekran Kartı-MSI RX460 4GB
Kasa-PSU-Masterbox Lite 5 600W
Sistemi yükseltebilesin diye biraz pahalı oldu. Sonradan Ryzen 7 1700 ve GTX1080 dahi takabilirsin ama.
Öneriniz için teşekkürler. Değerlendireceğim.

Öncelikle 1000 liraya bilgisayar derken anakart işlemci ekran kartı ve bellekten bahsetmiştim. Üstünkörü yaptığım hesapta 1000 - 1100 liraya 8GB ram Pentium G4400 Gt 1030 ve Msi H110m Pro Vd alınabiliyordu. Ama dediğiniz gibi dolar yükselmiş artık bu biraz zor oldu. "İlgin olduğunu düşünmüyorum" derken hangi konudan bahsettiniz acaba?

Evet haklısın şuanda öyle bir fiyata denk geliyor. Ama uygun fiyatlı 8. nesil uyumlu anakartları beklemek gerekiyor.

Doların 3.55 - 3.60 civarına düşmesini bekliyorum.

Öneriniz için teşekkürler. Değerlendireceğim.

Son düzenleme:
1000 liraya bilgisayar topluyorsan pek ilgin yoktur demek istedim. 1 e 2 oranında bisiklete ayırıyorsan sadece bisiklet olsun ki fiyat sınırlaması olmadan istediğini alasın diye.

1000 liraya bilgisayar topluyorsan pek ilgin yoktur demek istedim. 1 e 2 oranında bisiklete ayırıyorsan sadece bisiklet olsun ki fiyat sınırlaması olmadan istediğini alasın diye.
Anladım. Öneriniz için sağolun. Aslında tam tersi. Bisikletleri yeni yeni araştırıyorum. Bilgisayarlar hakkında 3 belki de 4 senelik araştırmam var. Ama bilgisayardan sadece e-spor oyunları oynuyorum. Bilgisayarın gözümü ve derslerimi etkilemesini istemediğim için uzak kalmaya çalışıyorum. Ondan dolayı ucuz bişey alıp çok bağlı kalmamak istedim. Ama artık eski bilgisayarlardan bıktım. Büyük ihtimalle doların düşmesini bekleyip Aralık gibi güzel bir bilgisayar alacağım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı