Öncelikle merhaba Casper marka csd model laptopumda son 1 yıldır oyunlarda ekran karıncalanıyor NVIDIA Denetim Masası'na girdiğimde dönen logoda da karınalanma oluyor.
Sistemimde.
-i5 4.nesil 2.60
-8 GB RAM.
Kullanıyorum yaklaşık bir yıl önce bilgisayarın şarj soketini mahalle bilgisayarcısında değiştirdim zaten ondan sonra böyle oldu. Bu arada bu sorun bazen düzeliyor ama bilgisayar ısındığında yeniden başlıyor. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
GPU lehimlerinde sıkıntı çıkmış olabilir, VRAM'lerde de sorun olabilir. Bilgisayar kapanmadan önce GPU ve CPU sıcaklıkları nasıl oluyor?
Sadece Nvidia Denetim Masasındaki bu kısımda mı karıncalanma oluyor?
Öncelikle merhaba Casper marka csd model laptopumda son 1 yıldır oyunlarda ekran karıncalanıyor NVIDIA Denetim Masası'na girdiğimde dönen logoda da karınalanma oluyor.
Sistemimde.
-i5 4.nesil 2.60
-8 GB RAM.
Kullanıyorum yaklaşık bir yıl önce bilgisayarın şarj soketini mahalle bilgisayarcısında değiştirdim zaten ondan sonra böyle oldu. Bu arada bu sorun bazen düzeliyor ama bilgisayar ısındığında yeniden başlıyor. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Ekran kartı çipinin anakart ile arasında ki lehim toplarında sorun var. Casper'ın eski modellerinde kronik bir arıza. Çeşitli çözüm yolları;
1) Isıl işlem. (Geçici çözüm.)
2) Reballing (lehim toplarının yenilenmesi.) (Ne kalıcı ne geçici ikisi arasında.)
3) Çip değişimi. (Kalıcıya yakın.)
4) UMA (Donanımsal olarak harici ekran kartının devre dışı bırakılıp dahili ekran kartının aktif edilmesi.) (Kalıcı çözüm) Ancak cihaz eski ekran kartı performansına sahip olmaz.
GPU lehimlerinde sıkıntı çıkmış olabilir, VRAM'lerde de sorun olabilir. Bilgisayar kapanmadan önce GPU ve CPU sıcaklıkları nasıl oluyor?
Sadece NVIDIA denetim masasındaki bu kısımda mı karıncalanma oluyor?
Artık sıcaklığa bakmak bir şey kazandırmayacak. Tabii sıcaklık çok yüksek olup da kapanma ihtimali de var, işlemciyi yük altına sokup sıcaklığa bakın ama sorun ekran kartında olduğu belli. Sıcaklığa bakarak sadece sıcaklık ile ilgili çözümler bulabiliriz. @Soft Donanım açıklamış, o yöntemlere göre karar verirsiniz.