NVIDIA 8800 GTS programlarda donuyor

Eswaii

Decapat
Katılım
3 Temmuz 2021
Mesajlar
246
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8GB DDR3
SSD veya HDD modeli
Turbox 128 GB SSD, Seagate 1 TB HDD
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
Anakart
Intel H61
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i3-2100 3.10GHz (4 CPUs)
Maddi durumdan dolayı 8800 GTS kullanmaya başladım, driverları güncel olmasına rağmen Discord bazı siteler ve daha denemediğim programlarda da oluyor diye düşündüğüm bir sorun var. Şu an oyunlarda rastlamadım. Discord'dan örnek vereceğim. Bir anda donuyor ve hiçbir yere giremiyorum, ama programı alta alabiliyor, başka programlarda gezebiliyor veya masaüstünde rahatça hareket edebilyorum bu sırada. 3-4 dakika sonra genellikle donma geçiyor. Eğer donduğu sıra basarsam da yanıt vermeyerek programı kapatıyor. Dediğim gibi driverlar güncel sürümde. Ne yapmam gerektiğini yazarsanız sevinirim. Son olarak tahminimce ve genellikle video oynatmaya çalıştığımda bu sorun oluyor. YouTube'da sıkıntı göremedim fakat anime izleme platformunda (linç vs. yazmak için kendinizi yormamanızı rica ederim) veya Discord'da açtığım bir videoda genellikle donuyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM'i çok düşük bir kart belki ondandır tam bir fikrim yok ama birde kartı söküp HD graphics ile deneyin donma devam ediyor mu? Birde SSD ihtimali var sonuçta Turbox bir SSD,SSD kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum.
 
Kartı dün takdım ve bu sıraya gatal HD Graphicsde hiç bir sorun yoktu. Kartı taktığım anda başladı.

VRAM'i çok düşük bir kart belki ondandır tam bir fikrim yok ama bir de kartı söküp HD Graphics ile deneyin donma devam ediyor mu? Bir de SSD ihtimali var sonuçta Turbox bir SSD, SSD kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum.

VRAM düşüklüğünden kaynaklıysa Opera'yı falan işlemcimi kullanarak çalıştırmaya zorlama yapmam gibi bir şey mümkün müdür? Aynı şekilde yapılabiliyorsa programla vs. Discord'uda mesela bir video izleyeceğim sıkıntı çıkartıyor.

342.01 sürümü kurulu 342.0 driverı kursam sorun çözülme imkanı olabilir mi? Yoksa dahadamı berbat hale gelir?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı