Çözüldü NVIDIA 940MX'in 2 GB VRAM'i gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sağde hayat

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam bende GTX 940MX bir ekran kartı var 2 GB VRAM'lı. Ama sistem raporunda şöyle bir şey yazıyor.
Toplam kullanılabilir grafik belleği: 8146 MB. Kart 2 GB kullanıyor ana VRAM 2 GB onu anladım fakat diğer 6000 MB nasıl kullanabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam bende GTX 940MX bir ekran kartı var 2 GB VRAM'lı. Ama sistem raporunda şöyle bir şey yazıyor.
Toplam kullanılabilir grafik belleği: 8146 MB. Kart 2 GB kullanıyor ana VRAM 2 GB onu anladım fakat diğer 6000 MB nasıl kullanabilirim?

Gerekli olursa kullanır zaten, sizin belleğinizin çeyreğine kadar VRAM paylaşılabiliyor diye biliyorum.
Fakat bu tek taraflı VRAM RAM olmuyor ama RAM VRAM olabiliyor.

Sistem raporunun fotoğrafını atar mısınız tam anlamadım sorduğunuz soruda mantık hatası var çünkü.

Kart zaten 2GB. Mevcut olan RAM'in yarısı video belleği olarak gözüküyor. Harici GPU buradan almaz.

Sistem raporunun fotoğrafını atar mısınız tam anlamadım sorduğunuz soruda mantık hatası var çünkü.

ekrankartıtechnopat.png

Hocam sistem raporu böyle.

Kanka ben o öyle gözüküyor fakat ne kadar gerekirse o kadar kullanıyor diye biliyorum.

6000 MB yazan yer sizin bilgisayar ramınız demek paylaşılan sistem belleği demek diyelim ki siz bir oyun oynuyorsunuz ve bu oyunun istediği ekran kartı belleği miktarı 3GB ama sizin ekran karıtnız 2 GB ekran kartı burada yetemediği içim RAM'larınızı kullanıyor.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı