NVIDIA App

NVIDIA App 11.0.5.420

İlk hakiki ekran kartım 2013'te sistemimin 2. yılında R7 240 oldu ve bu kart o kasada tam 2021'e kadar sorunsuz çalıştı. Bence konu Samsung Apple savaşı gibi. Birisi ismi var diye pahalı.
2014'de sıfır alınan GT730'lu sistem 2024'de sıkıntısız çalışıyor. Yaptığınız karşılaştırmanın mantığı çok yanlış. Her iki firmanın da kendine ait iyi özellikleri var ama AMD ekran kartı tarafında "mavi ekran, wattman vb vb." birçok hatayı 2019 yılından beri düzeltemedi. Özellikle ubisoft oyunlarını oynarken mavi ekran yememek çok zor AMD bir kart ile. Dediğim gibi bunlar benim topladığım 35 sistem içerisinden edindiğim veriler.

2014'de sıfır alınan GT730'lu sistem 2024'de sıkıntısız çalışıyor. Yaptığınız karşılaştırmanın mantığı çok yanlış. Her iki firmanın da kendine ait iyi özellikleri var ama AMD ekran kartı tarafında "mavi ekran, wattman vb vb." birçok hatayı 2019 yılından beri düzeltemedi. Özellikle ubisoft oyunlarını oynarken mavi ekran yememek çok zor AMD bir kart ile. Dediğim gibi bunlar benim topladığım 35 sistem içerisinden edindiğim veriler.
Ek olarak şunuda ekleyeyim gidip 10 senelik 200w çeken amd kartı x benchmark sitesine girip aynı dönemin nvidia kartı ile versus larına bakıp daha iyi diyenler var :D Gerçeklikten uzak yaklaşımlar,1 adet amd ve 1 adet nvidia denk seviyelerdeki kartları al test et ve 10 sene sonra yine test et bakalım aradaki performans farkı ne kadar değişmiş,kimi destek olarak kendini korumuş,çoğu oyunda nvidia daha performanslı.

Benim gibi oyun ayarlarını otomatik ayarlama/optimize etme modu çalışmayan var mı NVIDIA App'de? NVIDIA App kullanmak istiyorum fakat onda da bu ayar çalışmıyor nedense.

Eray T, NVIDIA App yazılımını yeni bir güncelleme girdisiyle güncelledi:

10.0.1.253

NVIDIA App 10.0.1'deki Yenilikler

Yeni özellikler:

• Performans Paneli ve Tek Tıkla Otomatik Ekran Kartı Ayarlama
    • Performans paneli, ekran kartı istatistiklerinizi izlemenize ve gelişmiş bir tarama algoritması kullanarak en iyi hız aşırtma ayarları için otomatik ayarlamayı etkinleştirmenize olanak tanır ve ekran kartı ayarlama profilinizi sizin için yönetir.
    • Performans paneline "Sistemler" sayfasından erişin.
  • AV1 İçin ShadowPlay...

Bu güncelleme girdisinin devamını okuyun...

Eray T, NVIDIA App yazılımını yeni bir güncelleme girdisiyle güncelledi:

10.0.2

NVIDIA App 10.0.2'deki Yenilikler

Yeni özellikler:

• Yeni Kontrol Paneli Özellikleri
    • NVIDIA GPU'nuza bağlı ekranları tanımlayan ve hem çözünürlüğü hem de ekran yönünü değiştirmenize, ekranınızın ekran konektör türünü, G-SYNC ve HDCP durumunu görüntülemenize olanak tanıyan yeni ekran sekmesi.
    • RTX video süper çözünürlük ve RTX video HDR ile yeni video sekmesi. RTX Video HDR'nin sunduğu yeni özelleştirme kaydırıcıları sayesinde artık RTX Video HDR'yi...

Bu güncelleme girdisinin devamını okuyun...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı