Çözüldü NVIDIA App'teki hız aşırtma modu guvenli midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmet3777

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
NVIDIA App'te gezerken, performans sekmesinde otomatik hız aşırtma yapan bir bölüm buldum. Bu güvenli mi ve faydası olur mu? Bir de sıcaklıklar ne derece artar? Kartım zaten fabrika çıkışlı hız aşırtmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
NVIDIA App'te gezerken, performans sekmesinde otomatik hız aşırtma yapan bir bölüm buldum. Bu güvenli mi ve faydası olur mu? Bir de sıcaklıklar ne derece artar? Kartım zaten fabrika çıkışlı hız aşırtmalı.

Genelde bu ayar güvenli bir şekilde yapılandırılmıştır. Tahmini olarak %2 ila %5 arasında bir performans artışı sağlarken, sıcaklıkta da yaklaşık 5°C ila 10°C arasında bir artış olabilir. Sistem ve diğer etkenlere göre değişkenlik gösterir.

Genelde bu ayar güvenli bir şekilde yapılandırılmıştır. Tahmini olarak %2 ila %5 arasında bir performans artışı sağlarken, sıcaklıkta da yaklaşık 5°C ila 10°C arasında bir artış olabilir. Sistem ve diğer etkenlere göre değişkenlik gösterir.

Çözüm

Hocam şu an Max 1997 MHz'de falan çalışıyor ve ortalama ultrada sıcaklıklar 74 75; i görüyor bu ayarı açınca misal kaç FPS fark eder ve sıcaklık 80 veya üstü olur mu?

Hocam şu an Max 1997 MHz'de falan çalışıyor ve ortalama ultrada sıcaklıklar 74 75; i görüyor bu ayarı açınca misal kaç FPS fark eder ve sıcaklık 80 veya üstü olur mu?

60 FPS alıyorsan, 61–63 FPS, 100 FPS alıyorsan, 102–105 FPS alırsın. 78-81°C derece olabilir.

Hocam şu an Max 1997 MHz'de falan çalışıyor ve ortalama ultrada 74 75; i görüyor bu ayarı açınca misal kaç FPS fark eder ve sıcaklık 80 veya ü

60 FPS alıyorsan, 61–63 FPS, 100 FPS alıyorsan, 102–105 FPS alırsın. 78-81°C derece olabilir.

O zaman gereksiz bir şeymiş hocam 3 FPS için o kadar sıcaklık değmez değil mi?

O zaman gereksiz bir şeymiş hocam 3 FPS için o kadar sıcaklık değmez değil mi?

Duruma göre değişir; mesela ben bir oyunda 97-98 FPS alıyordum, monitörüm zaten 100 Hz olduğu için overclock yapmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı