NVIDIA Broadcast kullanımı ve inceleme

Merhaba arkadaşlar,
Forumda NVIDIA Broadcast inceleme bulamadım bende neden olmasın diye yazmaya başlıyorum.
Bu makalemde NVIDIA Broadcast uygulamasının ne olduğunu, nasıl kullanıldığını, artı ve eksi yönlerinden bahsedeceğim.

d.png

NVIDIA Broadcast nedir?

NVIDIA Broadcast, yapay zekanın gücü ile standart web kameralarını ve mikrofonları üst düzey cihazlara dönüştürerek herhangi bir yeri ev tipi yayın stüdyosu haline getirir. Sanal arka plan, web kamerasını otomatik çerçeveleme ve mikrofon gürültüsünü giderme gibi yapay zeka destekli özellikler sayesinde canlı yayınınızın video ve ses kalitesini artırın. GeForce RTX GPU'lardaki tensör çekirdekleri adı verilen özel yapay zeka işlemcileri sayesinde yapay zeka ağları gerçek zamanlı olarak yüksek kaliteli efektler çalıştırabilir.

Yayın yapmadığınız zamanlarda bu özellikler video konferans görüşmelerinizi ve sesli sohbetlerinizi de iyileştirebildiğinden NVIDIA Broadcast herkes için kusursuz bir yapay zeka destekli yol arkadaşıdır.

NVIDIA Broadcast ne işe yarar?
  • Mikrofon gürültü engelleme: Sizin mikrofonunuzun algıladığı arka plan seslerini engelliyor. (klavye sesi, mouse sesi, fan sesi gibi.)
  • Hoparlör gürültü engelleme: Karşı tarafın mikrofonunun algıladığı arka plan sesleri sizin duymanızı engelliyor. (klavye sesi, mouse sesi, fan sesi gibi.)
  • Sanal arka plan: Yapay zeka ile kamera sizi algılıyor ve arka planınızı kaldırıp istediğiniz görüntüyü koymanıza yarıyor. İsterseniz arka planınıza blur da uygulayabiliyorsunuz. (henüz test etme fırsatım olmadı.)
Hangi cihazlarda uyumlu?
Logitech, Elgato, avermedia, Razer, ASUS, HyperX, SteelSeries, Rode ve bose gibi popüler üreticilerin en güncel modelleri dahildir. Ayrıca Apple AirPods ile uyumlu.

Hangi uygulamalar ile uyumlu?
NVIDIA Broadcast çok çeşitli yayın, video konferans ve sesli sohbet uygulaması ile uyumludur. Buna OBS Studio, Streamlabs, XSplit broadcaster ve gamecaster, huya, douyu, bilibili, Discord, TeamSpeak, Skype, Zoom, webex, Microsoft teams, slack, Google meet, bluejeans ve daha fazlası dahildir.

NVIDIA Broadcast Uygulamasını nereden indirebilirim?
NVIDIA Broadcast’i buradan indirebilirsiniz.

NVIDIA Broadcast sistem gereksinimleri
  • GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060, Quadro RTX 3000, tıtan RTX veya üzeri.
  • RAM: 8 GB RAM.
  • işletim sistemi: Windows 10 64-Bit
  • sürücü: 456.38 veya üzeri.
  • CPU: Intel Core i5 8600, AMD Ryzen R5 2600 veya üzeri önerilir.
  • Yükleme sırasında internet bağlantısı.
Kaynak: www.nvidia.com

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uygulama içi görüntüleri:
1.png
2.png
3.png

Artı yönleri
  • Hoparlör gürültü engelleme özelliği çok iyi çalışıyor. Örnek vermek gerekirse Discord'da arkadaşlarımdan gelen klavye sesini duymaktan bıkmıştım artık. Gerçekten ilaç gibi geldi. Özellikle canlı derslerde çok işime yaradı.
  • Mikrofon gürültü engelleme özelliği de gayet güzel çalışıyor. Discord gürültü engellemesine ve G HUB gürültü engellemesine göre daha kullanışlı ve sesi bozmadan karşıya iletiyor.
  • 2060 Super kullanıyorum hoparlör ve mikrofon gürültü engelleme özelliği açık sadece %7-10 civarı ekran kartı kullanımı var. 40-50 MB RAM kullanıyor.
Eksi yönleri
  • Elimde son model bir Webcam olmadığı için kamera özelliğini test edemedim. Ayrıca droidcam gibi telefonu Webcam yapan uygulamaları da desteklemiyor. Bence daha fazla cihaza destek vermeli.

Son zamanlarda makale yazmaya heves ettim. Canlı derslerimde canım sıkıldıkça bir şeyler yazıyorum. :) bu makalede sizlere elimden geldiğince NVIDIA Broadcast yazılımını ve artı eksi yönlerini anlattım. Sonuna kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Hatalarım için özür dilerim. Eksiklerimi söylerseniz sevinirim. herkese iyi günler iyi sosyaller.
 
Son düzenleme:
Eline sağlık. En son kullandığımda Zoom'u kilitliyordu. Yayına bağlanınca veya yayın başlatınca oluyordu. Nvidia Broadcast bu sorununu çözdü mü?
 
En son kullandığımda Zoom'u kilitliyordu. Yayına bağlanınca veya yayın başlatınca oluyordu. Nvidia Broadcast bu sorununu çözdü mü?
Biz canlı derslerde Microsoft teams kullanıyoruz hocam. Zoom hakkında bilgim yok.
Arkadaşlar uygulamanın benim için tek eksi yönü olan telefonu webcam olarak kullanmanızı sağlayan programları desteklemiyordu (droidcam gibi uygulamalar). Bu sorunu düzeltmişler ve eksi yönü artık kalmadı. :)
Artık droidcam ile uyumlu çokta güzel çalışıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı