NVIDIA Container Nedir?

Mehmet Ali Kaba

Kilopat
Katılım
27 Nisan 2016
Mesajlar
1.289
Makaleler
2
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar oyun oynarken işlemci kullanımının çok yüksek olduğunu fark ettim (zaten normalde de yüksek de FPS'de anormal düşüş gözlemledim.) ve bir görev yöneticisine bakiyim dedim.
Karşıma NVIDIA Container diye bir şey çıktı ve resmen işlemcinin yüzde 30'una kadar kullandığını gördüm. Araştırdım biraz neyin nesidir diye. NVIDIA'nın veri toplama programı gibi bir şeyi imiş. Ve Geforce Experience ile geliyormuş. Sizce bu tam olarak neyin nesidir? Gerekli midir? Ayrıca Gerforce Experince'ı kurmadan sürücü kurarsam bu program karşıma çıkar mı? Yüklenir mi? İyi forumlar :)

Ekran Alıntısı.PNG
 
ShadowPlay açık mı? Bu kadar fazla işlemci kullanmasının sebebi ShadowPlay olabilir.
 
Nvidia Experience'dan ShadowPlay'i tamamen kapatıp dener misin?
 
Aslında ShadowPlay kullandığım özellik değil ve Geforce Experience'ın oyun optimizasyon ayarlarını pek beğenmiyorum. Yani Geforce Experience'ı kullanma gibi bir nedenim pek yok. Silsem kökünden temizlemiş olur muyum?
 
DDU ile kaldırabilirsin. Benim PC'de yok, eksikliğini hissetmiyorum.
Öyle yapmayı düşünüyorum. DDU ve sürücüyü indirdim şu an. Moderatörün cevabını bekliyorum. Merak ettim ne diyecek.
Nvidia Experience'dan ShadowPlay'i tamamen kapatıp dener misin?
Bu arada pardon yazmayı unutmuşum. Denedim olmadı maalesef. Çalışıyor arkada. Şunu da belirtmek isterim onu da unutmuşum. :/ BF5 Open Beta oynamak için ekran kartı sürücüsünü güncellemem gerekiyordu ve bu güncellemeden sonra bunlar oldu.
 
Oyun dışında bu kadar işlemci kullanıyor mu peki?
Kullanmıyorsa diğer oyunlarda da bu şekilde mi?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı