Nvidia Dahili GPU'yu Kapatmak

142404

Kilopat
Merhabalar;
Nvidia optimus özellikli bir ultrabook kullanıyorum size olan sorum ise şu ben bu optimus özelliğini nasıl devre dışı bırakabilirim? Intel HD grafik kullanmak istemiyorum. Bilgisayarın tamamen 940M ile çalışmasını istiyorum bu mümkün müdür böylelikle Intel grafik için ayrılmış olan bellekte boşa düşecek değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bütün işi 940M üstlenir arada bende yapıyorum.

Sonuçları bize iletin.
Devre dışı bıraktım ama ıntel için ayrılmış ram sanırım serbest bırakılmadı birde Nvidia denetim masasına giremediğimi fark ettim

Devre dışı bıraktım ama ıntel için ayrılmış ram sanırım serbest bırakılmadı birde Nvidia denetim masasına giremediğimi fark ettim

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    81,4 KB · Görüntüleme: 309
Şimdi ultrabook'unuzu yeniden başlatın.
Hala aynı ve önbelleğe alınan ram sürekli artıyor aygıt yöneticisinden intel HD yi direk kaldırsam sorun olur mu

Hala aynı ve önbelleğe alınan ram sürekli artıyor aygıt yöneticisinden intel HD yi direk kaldırsam sorun olur mu
Ayrıyetten Burdada hiçbir uygulamayı göstermiyo Bence hala OnBoard olarak çalışıyor masaüstü

Ayrıyetten Burdada hiçbir uygulamayı göstermiyo Bence hala OnBoard olarak çalışıyor masaüstü
Dervedışı bırakmama rağmen kendini yeniden acıyor

Dervedışı bırakmama rağmen kendini yeniden acıyor
Ne Kadar silip kaldırsamda tekrar geri yükliyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    234,2 KB · Görüntüleme: 288
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    12,5 KB · Görüntüleme: 256
Tamamen dahili ekran kartını kapatıp sadece Nvidia'yı kullanmak cihazınızın daha çok enerji harcayıp, daha çok ısınmasını sağlayabilir. Neden kapatmak istiyorsunuz acaba? Zaten nvidia denetim masasını açıp, 3d ayarlarının yönetilmesi kısmından tercih edilen grafik işlemciyi nvidia olarak ayarlayınca otomatik olarak tüm oyunlar nvidia ile açılıyorlar. 3 yıldan fazladır intel+nvidia'ya sahip laptop kullanıyorum. Çevremdekiler de kullanıyor. 1 kere Nvidia'nın devreye girmediğini gördüm. O da GTA V ilk çıktığı gün sorunlu çıkmıştı. Tabi güncellemeyle hemen onu da düzeltmişlerdi. Yani her oyunu sıkıntısız Nvidia ile açması gerek.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı