Ekran kartın 2020 ve sonrasında çıktıysa bana göre bir ayara gerek yok zaten sen o ekran kartını en yüksek ayarlarda oynamak için alıyorsun kalite düşürmenin anlamı yok ama eski diyorsan güç yönetim modunu maksimum performansa ve doku efektini vs kaliteye çekebilirsin.
Profil 1 yani önceden halihazırda ayarlanmış ayarlar veya değiştirilmiş ayarlar. Diğeri ise mesela profil 2 yani X oyun için ya profil 1 ayarları ya da profil 2 ile X oyuna göre kullanıcının ayarladığı ayarlar.
Mesela profil 1 de bir ayarları değiştir X oyun için profil 1'e yap yine ayarlar değiştirilebilir olduğunu görürsün profil 2 yaptığında ise değiştirilmediğini görürsün.
Entegre grafik ile NVIDIA grafik isimlerini/seçeneklerini kabaca profil 1-2 olarak isimlendirip anlatmaya çalıştım.
Arkadaşlar bu ayarları yaptığımda performans artışı olur mu veya NVIDIA Denetim Masası için en uygun ayarlar neledir?
Eki Görüntüle 1761223
NVIDIA kontrol paneli ana sayfasındaki kolu performansa getir. Bilgisayarının işlemcisi 4 çekirdek veya daha az çekirdeğe sahip ise bağlantılı optimizasyonu kapalı, 6 veya 6 çekirdeğe kadar ise otomatik, 8 çekirdek veya daha fazla çekirdeğe sahipse açık olarak seç. Düşey senkronizasyonu kapalı seç. Gölgelendirici önbelleği takılmaları azaltır, varsayılan ayarı yazıcı varsayılanı (4 GB'tır). Shader önbellek normalde tavsiye edilen en iyi ayar 10 GB'tır. Genellikle 10 GB boyuta gölgelendirici önbellekleri ulaşmazlar, ancak benim gibi depolama alanı kısıtın pek yok ise sınırsız seçebilirsin. PhysX işlemcini seçmeden önce, MSI kombustor CPU/GPU testi yapmanı öneririm. PhysX ayarı benim laptopumda işlemcim çok daha performanslı olduğu için PhysX işlemcisini CPU olarak seçtim mesela.
Saoğlun hocam bayağıdır araştırma sonucu çoğu kişi dinledim okudum NVIDIA fizik ayarları ekran kartına geliyordu bazı yerlerde işlemci seçin gibi gibi şeyler okudum teşekkür ederim hepsini deneyceğim.
Hatta bunu şöyle de yorumlayabiliriz. RTX 3070 ile i3 kullanıyorsundur. 3070 i3 ü tokatlar Physx ekran kartını seçmek gerekir. Dediğim gibi direk kafadan ekran kartını seçmek yerine kombustor ile test yapıp işlemcimizin mi kartımızın mı physx te daha başarılı olduğunu öğrenmek gerekiyor.Ekran kartını doğrudan seçin diyen net bilgisizdir. MSI Kombustor ile test yaptım i7 12700h, rtx 3050 ti ekran kartını tokatladı bu testte, bende physx olarak cpu yu seçtim, bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadım cpu seçili olması nedeniyle.
Ekran kartını doğrudan seçin diyen net bilgisizdir. MSI Kombustor ile test yaptım i7 12700H, RTX 3050 Ti ekran kartını tokatladı bu testte, bende PhysX olarak CPU'yu seçtim, bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadım CPU seçili olması nedeniyle.
Hatta bunu şöyle de yorumlayabiliriz. RTX 3070 ile i3 kullanıyorsundur. 3070 i3'ü tokatlar PhysX ekran kartını seçmek gerekir. Dediğim gibi direk kafadan ekran kartını seçmek yerine kombustor ile test yapıp işlemcimizin mi kartımızın mı PhysX'te daha başarılı olduğunu öğrenmek gerekiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.