Bugün çıkan 451.48 sürümünü kurdum. Windows 10 2004 kurulu ve sistemi yeniden başlattım. WDDM 2.7'ye nasıl geçeceğim?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam otomatik geçmesi lâzım diye biliyorum. Bende bu ekranda WDDM 2.7 yazıyor. Ekran kartım ise GTX 950M.Eki Görüntüle 600193
Bugün çıkan 451.48 sürümünü kurdum. Windows 10 2004 kurulu ve sistemi yeniden başlattım. WDDM 2.7 ye nasıl geçeceğim?
Windows Ayarlar altında o menü mevcut ve tanımlı kısayollar ile erişilebiliyor fakat son kullanıcıya Windows Update ile daha sonradan açılacak o menü. Hali hazırda halen daha test aşamasında. Bu sebeple görememeniz normal.Arkadaşlar bende "Donanım Hızlandırma" bölümü çıkmadı. Sürücüyü kurdum ve WDDM 2.7 gözüküyor ama seçenek çıkmıyor. Acaba geçiş oldu mu ki?
1000 Serisinden önceki nvıdıa kartlarda "donanım hızlandırma" dediğiniz özelliğe destek verilmiyor kart modelinizi yeni gördüm.Evet, 2004 kurulu. Yeniden de başlattım. Herhalde otomatik geçiş yapmıştır. DxDiag'a baktığımda, WDDM 2.7 gözüküyor.
Güncelleme: Windows 10, Insider 20H2 20150 yapı numarasında son kullanıcılar için Donanım Hızlandırma menüsü erişilebilir hale gelmiş.Windows Ayarlar altında o menü mevcut ve tanımlı kısayollar ile erişilebiliyor fakat son kullanıcıya Windows Update ile daha sonradan açılacak o menü. Hali hazırda halen daha test aşamasında. Bu sebeple görememeniz normal.
Bu ayarın direkt olarak bir FPS artışı bulunmuyor zaten. Fakat bindelik ve on bindelik zamandaki kare zamanlarının (framerate) arttığı ve FPS'in daha stabil olduğuna değiniliyor. Yani dalgalanmaların azaldığına yönelik iyileştirmeler mevcut. Tam anlamıyla teknolojinin oturması için ise daha birkaç yıl var önümüzde.Karşılaştırma testlerine baktım, yapanların performansı artmamış zaten![]()
Hocam, 20150 yapı numarasına geçiş yaptım. Lâkin grafik ayarlarına girdiğim vakit yine gözükmüyor. Güncel sürücüyü de yükledim ama çıkmadı.Güncelleme: Windows 10, Insider 20H2 20150 yapı numarasında son kullanıcılar için Donanım Hızlandırma menüsü erişilebilir hale gelmiş.
Eki Görüntüle 600876
(Ekran kartı ve kurulu sürücü: GTX 1050 Ti - NVIDIA DCH 451.48)
20H1'de menünü son kullanıcılara açılıp açılmadığını kontrol etmek isteyenler sırasıyla;
"Ayarlar > Sistem > Monitör > Grafik Ayarları > Varsayılan Grafik Ayarlarını Değiştir" yolunu izleyerek "Donanım hızlandırmalı GPU zamanlanması" ayarına bakabilirler.
Bu ayarın direkt olarak bir FPS artışı bulunmuyor zaten. Fakat bindelik ve on bindelik zamandaki kare zamanlarının (framerate) arttığı ve FPS'in daha stabil olduğuna değiniliyor. Yani dalgalanmaların azaldığına yönelik iyileştirmeler mevcut. Tam anlamıyla teknolojinin oturması için ise daha birkaç yıl var önümüzde.
Detaylı destek listesi bulamamıştım. Müsait bir zamanda tekrar araştırırım. Eğer destek listesi bulursam burada paylaşırım. Ama o zamana kadar yorum yapmam doğru olmaz.Ekran kartım GTX 950M. Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi ekran kartım desteklemiyor mu ki?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.