NVIDIA ekran kart en fazla %20 25'lere çıkıyor

CaptainKirk

Decapat
Daha fazla  
Oyun oynarken bile çalışmiyor neredeyse ve AMD ekran kartida calisiyor yani %0 bence imkansiz bir oran. Eskiden böyle değildi. Sifirladim teknik servise goturdum cevap alamadim. 8 GB RAM var 5.9 GB kullanbilir oldu anlamadim. Eskiden God of War'da 90 FPS alirken şimdi 5 10 FPS aliyorum şarja takılıyken eğer şarja takili degilse 20 25 FPS'lere çikiyor yardim lazim cildiracagim AC Unity bile 10 15 FPS ile oynanabiliyor.
Ekran karti: GTX 1660 Ti Max-Q
Harici ekran karti: RX Vega 10 Graphics.

1687256970153711581309671473302.jpg

20230620_131409.jpg

Eki Görüntüle 1828722

Burada %90 kullanıyor ama ekran karti %15?

Evet hocam RAM darboğaz yapıyor o oyun çok daha fazla RAM istiyor. İsterseniz BIOS'a girin atacağınız fotoğraflarla ben yardımcı olayım. Önce RAM olayını bir halledelim işlemcinin frekansı değişmezse ona da bakalım.

Evet hocam RAM darboğaz yapıyor o oyun çok daha fazla RAM istiyor. İsterseniz BIOS'a girin atacağınız fotoğraflarla ben yardımcı olayım. Önce RAM olayını bir halledelim işlemcinin frekansı değişmezse ona da bakalım.

Bırazdan atacağım ve internetten baktigim BIOS'lardaki ayarlar bu bikgisiyarda kapali. Birkaç tanesi haberiniz olsun. Bir de önceden 7.2 GB RAM kullanabiliyordum. Şimdi ise 5.9.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bırazdan atacağım ve internetten baktigim BIOS'lardaki ayarlar bu bikgisiyarda kapali. Birkaç tanesi haberiniz olsun. Bir de önceden 7.2 GB RAM kullanabiliyordum. Şimdi ise 5.9.
Doğrudur hocam eskisi gibi 7.2 GB kullanmanızı sağlayacağım çünkü AMD kendisine bellek atamış.

Doğrudur hocam eskisi gibi 7.2 GB kullanmanızı sağlayacağım çünkü AMD kendisine bellek atamış.

1 dk bekler misin hocam? Hemen BIOS'u acacagim.
Hocam.

Geldim açacağım şimdi ama 1 GB RAM gitti diye 60 FPS falan etkiliyor mu bir de laptopu şarja takarken FPS daha cok düsuyor eminsin degil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geldim açacağım şimdi ama 1 GB RAM gitti diye 60 FPS falan etkiliyor mu bir de laptopu şarja takarken FPS daha cok düsuyor eminsin degil mi?

Hocam önce RAM sorununu bir çözelim güçle alakalı bir durum varsa ona da bakarız. İnternetten yetersiz RAM'in oyun performansına etkisine bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı