NVIDIA ekran kartı gözükmüyor

Hyggelig1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, yakın zamanda bir bilgisayar dizdim. Eski bilgisayarımdan 1 SATA SSD 1 HDD takarak bilgisayarı kullanıyordum. Yeni bir M.2 NVMe SSD aldım. Windows kurdum fakat ekran kartım gözükmüyor. Device Manager'da da yok, genelde buradan çözmüş internetteki diğer sorun yaşayanlar ama bende yok. Manuel driver yüklemeyi de denedim, uygun cihaz bulamıyor.

Dxdiag'da ekran kartı NVIDIA 8 GB olarak görünüyor ama aslında 6 GB olması gerekiyordu (1660 Ti).

Şu an yukarıda yazdığım 3 disk bağlı, ayrıca yüklediğim Windows 10 versiyonları da biraz eski. Güncelleştirme yaparken çözülür belki dedim fakat güncelleştirmeleri denetlerken sorun çıkıyor. Son Win10 Update'lerini manuel yapacakken de mavi ekran veriyor. Son sürüm Win10 kuramayı ise beceremedim, yükleme ekranın bir sorun olmuştu detayları tekrar deneyince yazarım.

Ayrıca aklıma gelen başka bir olasılık ise Win 10'un eskiden yüklü olduğu SATA SSD'nin ana kısmını biçimlendirdim fakat Windows'un oluşturduğu partlar kalmış olabilir, silebildiğim kadarını sildim. İkinci SSD'yi çıkarıp Boot etmeye çalıştığımda başlatamamıştı Win10'u. İşten döndüğümde tek SSD takılı iken formatlayıp bunu da deneyeceğim.

Farklı önerileriniz varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı sorularda paragraf dolusu yazı olmasına rağmen cevap vermemi gerektirecek en ufak bir ibare ya da resim göremiyorum. Sizinki de böyle bir soru...

Device Manager'da da yok.

Ekran görüntüsü atın.

Windows 10 versiyonları da biraz eski.

Eski sürümlere güncel NVIDIA sürücüsü kuramazsınız.

Son Win10 Update'lerini manuel yapacakken de mavi ekran veriyor.

Minidump?

Son sürüm Win10 kuramayı ise beceremedim, yükleme ekranın bir sorun olmuştu detayları tekrar deneyince yazarım.
Bekliyoruz.

Son düzenleme:
Bazı sorularda paragraf dolusu yazı olmasına rağmen cevap vermemi gerektirecek en ufak bir ibare ya da resim göremiyorum. Sizinki de böyle bir soru.

Ekran görüntüsü atın.

Eski sürümlere güncel NVIDIA sürücüsü kuramazsınız.

Minidump?

Bekliyoruz.
İlginiz için teşekkür ederim, iş yerinde olduğum için hata detaylarını ve ekran görüntülerini şu an için konuya ekleyemedim, gün içinde gerekli güncellemeleri yapacağım.
Merhabalar, yakın zamanda bir bilgisayar dizdim. Eski bilgisayarımdan 1 SATA SSD 1 HDD takarak bilgisayarı kullanıyordum. Yeni bir M.2 NVMe SSD aldım. Windows kurdum fakat ekran kartım gözükmüyor. Device Manager'da da yok, genelde buradan çözmüş internetteki diğer sorun yaşayanlar ama bende yok. Manuel driver yüklemeyi de denedim, uygun cihaz bulamıyor.

Dxdiag'da ekran kartı NVIDIA 8 GB olarak görünüyor ama aslında 6 GB olması gerekiyordu (1660 Ti).

Şu an yukarıda yazdığım 3 disk bağlı, ayrıca yüklediğim Windows 10 versiyonları da biraz eski. Güncelleştirme yaparken çözülür belki dedim fakat güncelleştirmeleri denetlerken sorun çıkıyor. Son Win10 Update'lerini manuel yapacakken de mavi ekran veriyor. Son sürüm Win10 kuramayı ise beceremedim, yükleme ekranın bir sorun olmuştu detayları tekrar deneyince yazarım.

Ayrıca aklıma gelen başka bir olasılık ise Win 10'un eskiden yüklü olduğu SATA SSD'nin ana kısmını biçimlendirdim fakat Windows'un oluşturduğu partlar kalmış olabilir, silebildiğim kadarını sildim. İkinci SSD'yi çıkarıp Boot etmeye çalıştığımda başlatamamıştı Win10'u. İşten döndüğümde tek SSD takılı iken formatlayıp bunu da deneyeceğim.

Farklı önerileriniz varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

Windows'un son güncellemeleriyle birlikte sorun çözüldü. Eski versiyon windows kuruluydu, manuel olarak güncellemeleri aldım. Daha önce manuel veya otomatik güncelleme indirmeye çalıştığımda üst üste mavi ekran hatası aldığımdan güncelleme yapamamıştım. Güncel windows sürümü yüklemeye çalıştığımda da boot usb ile ilgili bir sorun oluşmuştu. Konu kaldırılabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı