Çözüm NVIDIA ekran kartı ile Windows 11 sarı ton ekran oluyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PreviousTube

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Yakın zamanda yeni bir sistem topladım ve işletim sistemi olarak Windows 11 kurdum. Windows ve sürücü kurulumları bittikten sonra ekranda sarı filtre gibi bir sorunla karşılaşmaya başladım. Örneğin bir Word dosyası açtığımda ya da bir oyuna girip çıktığımda bu filtre gibi sorun aktif oluyordu. Google'da araştırma yaptıktan sonra birkaç çözüm önerileri ile karşılaştım ama bunlardan hiçbiri bende işe yaramadı. Mesela bu tuhaf sorundaki tipik durumlardan bir tanesi, masaüstünde sağ tıklayıp görüntü ayarlarına girdiğim anda hiçbir şey yapmadan kendi kendine normale dönüyordu.
Google aramalarımda bulduğum çözümler (bunların hiçbiri bende bir işe yaramadı):
1- Gece ışığı modunu kapatmak: Zaten açık değildi.
2- Renk ayarlarından mavi tonu arttırmak: Makul bir çözüm gibi gelmedi ve denemedim.
3- Renk yönetimi sayfasından sRGB ıec61966-2.1 profilini seçip varsayılan profil yapmak ve monitörü kalibre etmek.
4- Tam net hatırlayamadım, renk filtresini kapatmak gibi (böyle bir şeylerdi) bir çözüm de vardı. Bu da işe yaramadı.

Bunların hiçbiri işe yaramayınca ben de deneme yanılma yöntemi ile sorunu kalıcı olarak çözdüm. Yaptığım aramalarda bu yönteme hiç rastlamadığım için, belki bir başkasına da faydası olur diye bu konuyu açmaya karar verdim. Bu arada benim çözümüm NVIDIA kartlar için geçerli. AMD ekran kartlarında aynı yöntem işe yarar mı bilmiyorum.

Çözüm şu şekilde:
NVIDIA Denetim Masası'na giriyoruz.
Burada, sol menüne "masaüstü renk ayarları ayarla" kısmına geliyoruz.
Açılan ayarlarda "referans modunu geçersiz kıl" diye bir seçenek var. Bunu işaretleyip, uygula diyoruz.

Bu kadar. Yaklaşık 3 gündür bu ayarla kullanıyorum ve tekrar aynı sorunla karşılaşmadım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-15 122819.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-15 122819.png
    89,1 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleyen: Moderatör:
@PreviousTube Hocam Hdr açıksa kapatmanızı öneriyorum Windows arama çubuğuna HDR yazın HDR ayarları diye bir şey çıkacak oradan kapatın.

@PreviousTube Hocam Hdr açıksa kapatmanızı öneriyorum Windows arama çubuğuna HDR yazın HDR ayarları diye bir şey çıkacak oradan kapatın.
O da kapalıydı onunla da ilgisi yoktu. HDR de dahil bir çok çözüm önerisi buldum nette ama kendi bulduğum çözümden başka hiçbir tanesi kalıcı olarak çözmedi sorunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı